- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η εξομολόγηση της Εριέττας Κούρκουλου για την εξωσωματική – Οι σκέψεις της για τον νεογέννητο γιο της

Tη Δευτέρα 21 Μαρτίου η Εριέττα Κούρκουλου και ο Βύρων Βασιλειάδης έγιναν γονείς ενός αγοριού, και από τότε ζουν στιγμές απόλυτης ευτυχίας [2]. Το ευτυχές γεγονός γνωστοποίησε η μαμά Εριέττα με ανάρτησή της στο Ιnstagram δείχνοντάς μας την πρώτη φωτογραφία του νεογέννητου γιου της. [3]

Η εξομολόγησή της για την εξωσωματική γονιμοποίηση

Λίγο πριν φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, η ιδρύτρια του Save A Greek Stray παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Κεραία» της ΕΡΤ και εξομολογήθηκε στην Ρέα Βιτάλη όλα όσα βίωσε προσπαθώντας να μείνει έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση. [4] Μια αυθόρμητη κίνησή της στο Instagram στάθηκε αφορμή να αντιληφθεί το πανελλήνιο το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν και δεν ενθαρρύνουν τα ζευγάρια όσο θα έπρεπε.

«Η ιστορία μας είναι πολύ ρομαντική»

«Είναι πολύ ενοχλητικές οι φωνές που λένε σε ένα ζευγάρι να κάνει παιδιά γιατί ένα ζευγάρι μπορεί να θέλει να παντρευτεί γιατί αγαπάει ο ένας τον άλλον και για μένα έτσι πρέπει είναι. Εμένα με ρωτάγανε αν παντρεύομαι γιατί είμαι έγκυος και έλεγα “όχι, παντρεύομαι γιατί αγαπάω τον άνθρωπο που είναι δίπλα μου και θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί του, με ή χωρίς παιδιά. Αυτές οι ευχές για παιδί μετά τον γάμο μπορεί να προκαλούν μεγάλη αμηχανία» είπε η Εριέττα Κούρκουλου.

Τι την οδήγησε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή;

«Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με τον κύκλο μου που ήταν κυρίως ψυχολογικό, ήταν αποτέλεσμα άγχους και όταν άρχισα να βλέπω ότι δεν διορθώνεται ξεκίνησε ένα άγχος και εκεί ξεκίνησαν οι ευχές “όταν ηρεμήσεις θα γίνει” που το έκαναν χειρότερο. Είναι πολύ δύσκολη διαδικασία και βλέπω πώς θα μπορούσε να είναι ένα στρες σε μία σχέση. Εμάς αντί να μας χωρίσει μας ένωσε και αυτό γιατί κρατήσαμε ως κύριο στοιχείο την αγάπη και ό,τι κάναμε το κάναμε μαζί. Δεν ένιωσα ποτέ πως η προσπάθεια αυτή είναι δικιά μου και το περνάω μόνη μου. Περνώντας το μαζί βγαίνεις πολύ δυνατός. Επειδή είμαι πολύ ρομαντικός άνθρωπος το φοβήθηκα πολύ. Τελικά όντας στην αντίπερα όχθη βλέπω ότι ήταν πολύ ρομαντική η δική μας ιστορία, έχουμε πολύ ωραίες αναμνήσεις».

«Θα ήθελα να δω στον γιο μου το βλέμμα και τον χαρακτήρα του πατέρα μου. Ήταν επικίνδυνα αυθεντικός, δεν λογάριαζε τίποτα»

«Εγώ θεωρούσα δεδομένο ότι τον γιο μου θα τον λένε Νίκο. Και ήμουν τυχερή γιατί παντρεύτηκα έναν άντρα που κι εκείνου τον πατέρα τον λένε Νίκο και τον έχασε νωρίς από καρκίνο.

Ένα όνομα δεν θα πρέπει να δίνει τη λανθασμένη εντύπωση ότι έρχεται ένα παιδί να μας γεμίσει ένα κενό. Το κάνουμε τιμητικά.

Θα ήθελα να δω στον γιο μου το βλέμμα και τον χαρακτήρα του πατέρα μου. Ήταν επικίνδυνα αυθεντικός, δεν λογάριαζε τίποτα. Μακάρι να το ξαναδώ στον γιο μου» είπε στη Ρέα Βιτάλη.

Διαβάστε επίσης:

Επτά junior θερμοκήπια «ανθίζουν» στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δ. Αθηναίων [5]

Συγκλονίζει το video με τα τελευταία γενέθλια της 9χρονης Τζωρτζίνας – Η “περίεργη” σύμπτωση με την εισαγωγή στο Νοσοκομείο [6]

23χρονος Έλληνας βρέθηκε συμβατός δότης με παιδάκι και του έσωσε τη ζωή! [7]

«Ενδεχομένως να αποδειχθεί ότι τα δύο παιδιά δεν είναι του Δασκαλάκη» – Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος [8]