Η εκστρατεία «Άκου το Σώμα Σου» ευαισθητοποιεί το κοινό για πρόληψη και σωστό έλεγχο ασθενειών

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Novartis Hellas ανακοίνωσαν μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς σημαντικών ασθενειών αλλά και την ορθή καθοδήγηση των ασθενών μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας. Η εκστρατεία «Άκου το Σώμα Σου» αναπτύσσεται σε δυο πυλώνες με τον πρώτο πυλώνα να αφορά στην εκπαίδευση των φαρμακοποιών όλης της χώρας, μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια που διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Η θεματολογία των σεμιναρίων θα περιλαμβάνει ενημέρωση και νεότερα δεδομένα για ασθένειες που ταλαιπωρούν καθημερινά ανθρώπους κάθε ηλικίας που επισκέπτονται τα φαρμακεία όλης της χώρας.
Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην υποστήριξη της εκστρατείας ενημέρωσης, από ιατρικές επιστημονικές εταιρίες, που θα προτρέπουν τα μέλη τους να υποδέχονται στα ιατρεία τους, ασθενείς που παραπέμπονται από φαρμακοποιούς, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Άκου το Σώμα σου» για διαγνωστικές εξετάσεις, όπως σπιρομετρήσεις.

Οι εξετάσεις αυτές, θα διενεργούνται δωρεάν την πρώτη φορά.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κος Κωνσταντίνος Λουράντος, απεύθυνε χαιρετισμό ενώ οι κκ Ιωάννης Μακρυγιάννης, Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ και Σεραφείμ Ζήκας, Μέλος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Γραμματέας ΙΔΕΕΑΦ, αναφέρθηκαν στον σημαντικό ρόλο του ΙΔΕΕΑΦ και στη συγκεκριμένη συνεργασία η οποία μπορεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο προστασίας αδιάγνωστων ασθενών, με την συμμετοχή όλων των φαρμακοποιών, καλύπτοντας έτσι, σημαντικά κενά που μπορεί να παρουσιάζει το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας.

Από την πλευρά της, η Επικεφαλής Επικοινωνίας της Novartis Hellas, κα Φωτεινή Μπαμπανάρα δήλωσε: «Μέριμνά μας είναι η προσφορά της βέλτιστης θεραπείας και φροντίδας στον Έλληνα ασθενή. Άλλωστε όλες οι προσπάθειες της Novartis διεθνώς έχουν ως κύριο άξονα την τοποθέτηση των ασθενών στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να επενδύουμε».

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr