Αρχική InfoMommy Μόδα & Ομορφιά Η έκθεση εικαστικού κοσμήματος "A Jewel Made In Greece" μετακομίζει στο Λαγονήσι (7/7 - 19/8)

Η έκθεση εικαστικού κοσμήματος "A Jewel Made In Greece" μετακομίζει στο Λαγονήσι (7/7 - 19/8)

ajmigΗ έκθεση A JEWEL MADE IN GREECE εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στον εκθεσιακό χώρο "Τεχνόπολις" τον Φεβρουάριο 2014 με περισσότερους από 7.000 επισκέπτες, ξεπερνώντας και την πιο αισιόδοξη προσδοκία τόσο των διοργανωτών όσο και των συμμετεχόντων δημιουργών.

Η έκθεση ξεκίνησε και υλοποιήθηκε ως ιδέα της εικαστικής σχεδιάστριας Μαίρης Σαμόλη, ενώ την επιμέλειά της έχει η διακεκριμένη Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού. Σκοπός της έκθεσης είναι η δημιουργία μιας ευέλικτης και καλαίσθητης πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το Εικαστικό Κόσμημα, αλλά και πολύ σημαντικούς δημιουργούς που υπήρξαν πρωτοπόροι στην ανάπτυξη και εξαγωγή του Ελληνικού Κοσμήματος, σε μία χρονική στιγμή που ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί το μέγιστο εφόδιο μας για την εξωστρέφεια της χώρας μας.

Στην παρουσίαση - αποτύπωση αυτής της "στιγμής" του ελληνικού κοσμήματος, κρίθηκε ότι είναι απαραίτητη η αναφορά και στην ιστορία του. Αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την τιμητική συμμετοχή των Μουσείων μας με αντιπροσωπευτικά κοσμήματα - αντίγραφα.

THE DESIGNERSΑπό τις 7 Ιουλίου έως τις 19 Αυγούστου η έκθεση μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi. Στην αίθουσα ΔΕΛΦΟΙ θα συνυπάρξουν σε ένα δημιουργικό διάλογο τα Μουσεία:

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νομισματικό Μουσείο, Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου.

Οι σύγχρονοι σχεδιαστές εικαστικού κοσμήματος:
Φανουράκη Λίνα, Αναστασοπούλου Μυρτώ, Βουτσινάς Μάριος, Δασκαλάκη Ελένη, Ζαχαριάδης Μάξιμος, Καζιάλε Σταυρούλα, Καραγεώργη Τίνα, Κάτσαρη Ραλλού, Κλειτσιώτης Απόστολος, Λορεντζάτου Πιερρέττα, Μπουκογιάννη Ντόλυ, Michael Pelamidis, Πετζετάκη Μαρία, Πετρίδη Μαριάννα, Πετσάλη Αμαλία, Σαμόλη Μαίρη, Σαπουνά - Έλλις Πoλίνα, Σούμπλη Χριστίνα

και οι ζωγράφοι:
Άννα Αμπαριώτου, Κάτια Βαρβάκη, Εριέττα Βορδώνη , Παπαδάκη Γεύσω, Ανδρέας Γεωργιάδης , Μαρία Γιαννακάκη , Λεωνίδας Γιαννακόπουλος , Τάνια Δημητρακοπούλου , Καλημέρη Αννίτα, Μιχάλης Μαδένης , Αλίνα Μάτσα , Στέλλα Μελετοπούλου , Χαρίτων Μπεκιάρης , Γεωργία Μπλιάτσου , Γιώργος Σαλταφέρος , Ζέφη Συρίβλη , Βάσω Τρίγκα , Αθηνά Χατζή

Στο πλαίσιο της έκθεσης σχεδιάστηκε και εκδόθηκε λεύκωμα με φωτογραφίες και κείμενα που περιλαμβάνει αναλυτικά την ιστορική αναδρομή καθώς και τις 26 συμμετοχές των καλλιτεχνών. Eπίσης, δημιουργήθηκε από την Μαίρη Σαμόλη ένα συμβολικό στεφάνι από κοσμήματα και των 26 καλλιτεχνών.

Tα πιστά αντίγραφα από το Εθνικό Αρχαιολογικό, Νομισματικό και Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μας είναι ευγενική παραχώρηση από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων – ΤΑΠ. Την αρχιτεκτονική μελέτη και τον σχεδιασμό του χώρου της έκθεσης επιμελήθηκε η APK Αrchitects – Aλεξία Αναστασοπούλου και Μαρία Κυριαζή.

Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά 09:00 - 12:00 & 17:00 – 22:00
Είσοδος Ελεύθερη


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.