Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Η Ελλάδα τιμάται στο Λονδίνο με την εκδήλωση «Η Ελλάδα είναι το σύνθημα»

Η Ελλάδα τιμάται στο Λονδίνο με την εκδήλωση «Η Ελλάδα είναι το σύνθημα»

lit-2013-hislop-hughs

Το Σάββατο, 19 Οκτώβρη, η χώρα μας τιμάται στο Λονδίνο σε μια γιορτή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού με τίτλο «Η Ελλάδα είναι το σύνθημα»!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Southbank του Λονδίνου και θα λάβουν μέρος, η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, η ιστορικός Bettany Hughes, ο ανταποκριτής του BBC Paul Mason και έναν πλήθος Ελλήνων καλλιτεχνών.

Η εκδήλωση ανοίγει μ’ έναν κλασικό τρόπο αφού η Bettany Hughes θα αναφερθεί στην Ελένη της Τροίας και στη συνάφεια των αρχαίων Ελλήνων με το σήμερα. Η σημαντική Ελληνίδα ποιήτρια, Κατερίνα Ηλιοπούλου μαζί με τους Διονύση Καψάλη και Βασίλη Αμανατίδη θα διαβάσουν και θα συζητήσουν για τη σύγχρονη ελληνική ποίηση.

Στη συνέχεια, η Βικτόρια Χίσλοπ, της οποίας τα ελληνικά μυθιστορήματα «Το Νησί» και «Το Νήμα», έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, θα μιλήσει για τη σύγχρονη λογοτεχνία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συγγραφείς σε μια χώρα που οι πωλήσεις των βιβλίων έχουν μεγάλη αρνητική τάση. Στη συζήτηση αυτή θα συμμετέχουν δύο σπουδαίοι Έλληνες λογοτέχνες η Ιωάννα Καρυστιάνη και ο Αλέξης Σταμάτης.

Τέλος, η ηθοποιός Κατερίνα Βρανά, η οποία διαπρέπει στην Αγγλία, θα ανέβει στη σκηνή για stand-up comedy.

Μια σημαντική εκδήλωση που φέρνει στο προσκήνιο τη χώρα μας και τα έργα των ανθρώπων της!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.