Αρχική InfoMommy Υγεία Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία αύριο Παρασκευή (29/7) στη Μανωλάδα

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία αύριο Παρασκευή (29/7) στη Μανωλάδα

Συνεχίζοντας με αμείωτους ρυθμούς την πολύπλευρη δράση της για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία κάνει στάση την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 στην Ηλεία και συγκεκριμένα στη Νέα Μανωλάδα, για να προσφέρει ιατρική φροντίδα και προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις σε μετανάστες και ανασφάλιστους, σε συνεργασία αυτή τη φορά με Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για το πρόγραμμα «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».
Σε καιρούς παγκόσμιας αναστάτωσης και μισαλλοδοξίας, όπου οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις προκαλούν βία και τρόμο, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία αναλαμβάνει δράση με «όπλα» την επιστήμη και τον ανθρωπισμό. Εξετάζοντας άτομα που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες στην πατρίδα μας, δίνει ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης, αληθινού ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης.

Οι σταθμοί
Η Νέα Μανωλάδα αποτελεί ένα ακόμα σταθμό μια μακράς πορείας -όλο το προηγούμενο διάστημα- της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε όλη την Ελλάδα: Βόλος, Ναύπλιο, Τζουμέρκα, Ξάνθη, Ζαγοροχώρια Χανιά, Λήμνος, Μέτσοβο, Καστοριά, Γιάννενα, Νάξος, Ζίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πωγώνι, Κόνιτσα, Κάλυμνος κ.α. αποτέλεσαν -μέσω των περιφερειακών της συνεδρίων και άλλων πρωτοβουλιών- πόλεις όπου οι ομάδες Καρδιολόγων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με συντονιστή τον ίδιο τον Πρόεδρό της κ. Στέφανο Φούσα, πρόσφεραν ενημέρωση για τα Καρδιοαγγειακά νοσήματα και πιστοποιημένα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε πολίτες, φορείς και συλλόγους.
Η μεγάλη ανταπόκριση για τις δράσεις της ΕΚΕ από τις τοπικές κοινωνίες, η αγαστή συνεργασία με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έφεραν αποτελέσματα και αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση.
Ταυτόχρονα η ΕΚΕ επανειλημμένα έχει πραγματοποιήσει εξετάσεις σε ανασφάλιστους και άνεργους πολίτες στο Κοινωνικό της Ιατρείο, στον Δήμο Αθηναίων αλλά και σε άλλους δήμους όπως εκείνον των Βριλησσίων, σε παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» και της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή, σε άστεγους και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, επίσης σε μαθητές των σχολείων της Γκράβας, εργαζόμενους σε εταιρείες (ΕΟΦ), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυήμερη ανθρωπιστική αποστολή στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Τανζανία. Κατά τη συμμετοχή της, δε, στο Παγκόσμιο Καρδιολογικό Συνέδριο στην Αυστραλία πραγματοποίησε ομιλίες ενημέρωσης πολιτών στη Μελβούρνη και το Sydney.
Η ΕΚΕ -συμμετέχοντας στα παγκόσμια επιστημονικά γεγονότα- συμμετείχε ενεργά στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας στο Λονδίνο, στο Αμερικανικό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Σικάγο, ενώ στο πλαίσιο της διεύρυνσης των διεθνών της σχέσεων σύναψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τη Ρωσική Καρδιολογική Εταιρεία και ξεκίνησε επιστημονικό διάλογο με την Κινεζική Καρδιολογική Εταιρεία.
Τέλος με αφορμή το Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας η ΕΚΕ ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με καταξιωμένους επιστήμονες Ελληνικής καταγωγής, ώστε να συμβάλλει στην ενεργοποίηση συνολικά της Ομογένειας και να βοηθήσει τη μητέρα πατρίδα και τους Έλληνες στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βρίσκονται.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter