Αρχική Νέα Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βραβεύει τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βραβεύει τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας

mazi_gia_to_paidi 1Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τα ομώνυμα βραβεία, με τη συμβολή της εταιρείας Abbott Ελλάς. Σκοπός του θεσμού, που ξεκίνησε από το 2011, είναι να αναδειχτεί το έργο αφανών ανθρώπων, που προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο, ανατρέποντας τα κοινωνικά δεδομένα και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Με το Βραβείο «Έργο Ζωής» βραβεύονται προσωπικότητες οι οποίες έχουν επιδείξει, πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στα παιδιά στο συνάνθρωπο σε ανάγκη. Το Βραβείο «Έργο Ζωής» απονέμεται φέτος, στην κυρία Ελπινίκη Βελεγράκη, από τα Χανιά, που από το 1995 αφιέρωσε τη ζωή της στην ίδρυση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ), με σκοπό να συμβάλλει, σε μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή, των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

alex-taxildarisΜε το Βραβείο «Μάθημα Ζωής» βραβεύονται προσωπικότητες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που κατά την ίδια λογική, υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», αξιόλογο και διαχρονικό έργο, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Το Βραβείο «Μάθημα Ζωής» απονέμεται στον κύριο Αλέξανδρο Ταξιλδάρη από την Κομοτηνή και αργυρό Παραολυμπιονίκη κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο κύριος Ταξιλδάρης, υπερβαίνοντας τους περιορισμούς της αναπηρίας του, δεν κατάφερε να μας κάνει περήφανους μόνο με τις αθλητικές του διακρίσεις, αλλά εργάστηκε σκληρά ιδρύοντας το σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» και το σωματείο «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» με σκοπό να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους με αναπηρίες να αυτονομηθούν και να ζουν με αξιοπρέπεια.

original_vraveiaΣτα πλαίσια της τελετής των βραβείων, η Ένωση θα τιμήσει τους χορηγούς και τους εθελοντές που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.

Η τελετή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στις 18:30 το απόγευμα στη  Παλαιά Βουλή. Τα βραβεία θα απονείμει  ο Ομότιμος Καθηγητής Νικηφόρος Διαμαντούρος, τ. Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής και την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.