Η επιστήμη ανεβαίνει στο «σανίδι» του Ελληνικού Κόσμου και οι έφηβοι απολαμβάνουν μια παράσταση Stand-up Science (από 13/2)

Το «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται την ομάδα Science Reactors για πέντε διασκεδαστικές παραστάσεις. Μπορούμε να απενοχοποιήσουμε τη «σοβαροφάνεια» της επιστήμης; Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Ποιος θα περίμενε ότι η επιστήμη μπορεί να είναι και «ξεκαρδιστική»; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά η ομάδα Science Reactors, μέλη της οποίας είναι επιστήμονες από διαφορετικά πεδία: Φυσική, Αστροφυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, που μοιράζονται όλοι, εκτός από την αγάπη για την επιστήμη τους και το πάθος να «ανοίξουν» το έργο τους στο κοινό, με τρόπο κατανοητό και ταυτοχρόνως διασκεδαστικό. Έτσι, προέκυψαν οι παραστάσεις stand-up science. Tι είναι το «Stand-up science»; Δεν είναι άλλο από παραστάσεις κατά το πρότυπο του stand-up comedy, στις οποίες συμμετέχουν επιστήμονες, που παρουσιάζουν με χιουμοριστικό τρόπο θέματα της επιστημονικής επικαιρότητας… και όχι μόνο!

Οι Science Reactors έκαναν το ντεμπούτο τους στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» τον Σεπτέμβριο του ’15 στη μεγάλη γιορτή της «Βραδιάς του Ερευνητή» που πραγματοποιήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο». Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή τους από το κοινό, επανέρχονται με πλούσιο, ανανεωμένο πρόγραμμα και καινούρια κείμενα με διαφορετική θεματολογία το καθένα. Οι επιστήμονες λοιπόν, βγαίνουν από το εργαστήριο και ανεβαίνουν στη σκηνή μετατρέποντας δύσκολα επιστημονικά ζητήματα σε κατανοητές ιστορίες. Και κυρίως, ιστορίες γεμάτες χιούμορ!

Ποια είναι η ομάδα Science Reactors
Η ομάδα αποτελείται από νέους επιστήμονες με στόχο την Επικοινωνία της Επιστήμης και «κτίζεται» σταδιακά τα τελευταία τρία χρόνια με στόχο να βγει η γνώση από την τάξη και το εργαστήριο και με τρόπο γοητευτικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον και την αγάπη των νέων για την επιστήμη και την τεχνολογία. H ιδέα οφείλεται στην Ελένη Γραμματικοπoύλου, η οποία υπήρξε Υπεύθυνη του προγράμματος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών: «Επιστήμης Κοινωνία» από το 1993. Ξεκίνησε, κυρίως, με τους επιστήμονες που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στις τελευταίες διοργανώσεις του Famelab (διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη νέων ταλαντούχων επιστημόνων στην επικοινωνία της επιστήμης, που διοργανώνει το British Council). Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν σε πολλές επιστημονικές διοργανώσεις, πάντα με μεγάλη επιτυχία.

12657979_123862418000135_8358056713862255997_o

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

Στράτος Ασημέλλης, Χημικός, Υποψήφιος Δρ: Eye Fixed It
Βύρων Πολυδωρόπουλος, Μαθηματικός: Θεωρία και απόδειξη
Δημήτρης Δούκογλου, Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός: Φυσική Επιλογή και Εσύ
Αθανάσης Κουστένης, Βιοχημικός: Η Γιαγιά μου, τα μαθηματικά και άλλες ιστορίες
Αγγελική Κωνσταντινίδου, Οικονομολόγος: Όταν το φαί μας… τρώει!
Τάκης Λάζος, Φυσικός: Ξάστερος ουρανός, βρεγμένα αυτοκίνητα.
Δημήτρης Μακρής, Καθηγητής Μάνατζμεντ και Καινοτομίας: Αγαπημένο μου ηλεκτροσόκ!
Νίκος Μουστάκας. Επιστημών Υλικών: Πέντε λεπτάκια ακόμα…
Νίκος Παπαδημητρίου, Χημικός- Μηχανικός: Πόσο άτακτος είσαι
Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου, Βιολόγος: When Harry met Sally
Δημήτρης Τσιμπίδας, Αστροφυσικός: Κανείς δεν είναι άσφαλτος
Άννα Χριστοδούλου, Φυσικός: Μάνα θα πάω Γκαλαπάγκος

Παρουσίαση: Δημήτρης Δούκογλου
Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός
Ιδέα, σχεδιασμός, διοργάνωση: Ελένη Γραμματικοπούλου – «Επικοινωνία της Επιστήμης»

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικία: από 15 έως 115

Πότε: Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, ώρες: 20:30
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, ώρες: 20:30
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, ώρες: 20:30
Σάββατο 05 Μαρτίου 2016, ώρες: 20:30
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, ώρες: 20:30

Εισιτήρια
8€ (γενική είσοδος)

 «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» 
Πειραιώς 254, Ταύρος

212 254 0314