Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Η επιθετική συμπεριφορά των παιδιών οφείλεται σε γονιδιακούς παράγοντες

Η επιθετική συμπεριφορά των παιδιών οφείλεται σε γονιδιακούς παράγοντες

0ec8ff5db19f2c17_Baby-Crying.jpg.xxxlarge_2xΑρκετοί γονείς κατηγορούν τον εαυτό τους για την κακή συμπεριφορά των παιδιών τους. Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ξεσπάσματα των μικρών παιδιών οφείλονται στα γονίδια και όχι στην κακή ανατροφή των γονέων.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μονοζυγωτικά και διζυγωτικά δίδυμα αποκάλυψε ότι ο ρόλος της γενετικής είναι πολύ πιο σημαντικός απ’ όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία 25 χρόνια είχε αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό η άποψη ότι η παιδική επιθετικότητα είναι απόρροια της υιοθέτησης κακών προτύπων. Μάλιστα, προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι εμφανίζεται κατά την βρεφική ηλικία και κορυφώνεται μεταξύ 2 και 4 ετών.

bad-kidΕρευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ έρχονται να δείξουν ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές όσον αφορά τη συχνότητα και το ρυθμό της αλλαγής σε ξεσπάσματα, εξαιτίας της αλληλεπίδρασης των γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων με την πάροδο του χρόνου.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Psychological Medicine”, συμμετείχαν γονείς δίδυμων παιδιών που γεννήθηκαν στο Μόντρεαλ το διάστημα από τον Απρίλιο του 1995 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1998. Οι μητέρες κλήθηκαν να αξιολογήσουν τη φυσική επιθετικότητα των διδύμων τους στις ηλικίες των 20, 32 και 50 μηνών.

“Ο περιορισμένος ρόλος των κοινών περιβαλλοντικών παραγόντων στη φυσική επιθετικότητα έρχεται σε σύγκρουση με τα αποτελέσματα ερευνών σε απλές κυήσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι οικογενειακοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη της επιθετικής συμπεριφοράς στην προσχολική ηλικία”, επισημαίνει ο Dr. Eric Lacourse.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, λοιπόν, αποδεικνύουν ότι η επίδραση της ανατροφής και της γονικής μέριμνας μπορεί να μην είναι τόσο άμεση όσο παλαιότερα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.