Η εποχική γρίπη συνεχίζει ακάθεκτη: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου

Η γρίπη έχει βάλει στο στόχαστρο τους μικρούς μαθητές. Δεκάδες σχολεία κλείνουν, καθώς σε πολλά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, νοσούν ή λείπουν για προληπτικούς λόγους, πάνω από τα 2/3 των μαθητών.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα σχολεία που θα είναι κλειστά αύριο, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου λόγω αποδεκατισμένων αιθουσών.

Δ. Ηλιούπολης

Δεν θα λειτουργήσει την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, με απόφαση του Δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη. Πρόκειται για μέτρο πρόληψης πιθανής διασποράς της γρίπης μετά από απουσία μεγάλου αριθμού μαθητών, μετά από σχετική ενημέρωση της Διευθύντριας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Δ. Αγίου Δημητρίου

 Με απόφαση της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, διακόπτονται τα μαθήματα για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας αυξημένου αριθμού ιώσεων εποχικής γρίπης και γρίπης Η1Ν1, στις παρακάτω σχολικές μονάδες και τμήματα σχολικών μονάδων του Δήμου:

? Για (1) μία ημέρα, την 11η Φεβρουαρίου 2020
7ο Νηπιαγωγείο, καθώς και το Τμήμα Ν5 (παράρτημα), το οποίο στεγάζεται στο 12ο Δημοτικό

? Για (2) δύο ημέρες, από την 11η έως και την 12η Φεβρουαρίου 2020
Α2, Γ1, Γ2, Δ2, Ε2 & ΣΤ1 του 5ου Δημοτικού Σχολείου

? Για (3) τρεις ημέρες, από την 11η έως και την 13η Φεβρουαρίου 2020
Δ3 του 7ου Δημοτικού Σχολείου
• Π4 & Α2 του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου
• Ε’, Α & Γ2 του 18ου Δημοτικού Σχολείου.

Δ. Πύργου

Με απόφαση του Δημάρχου Πύργου, αναστέλλεται η λειτουργία των Σχολείων: Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου και Δημοτικού Σχολείου Καράτουλα -Μαγούλας,  και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Δ. Ακτίου – Βόνιτσας

Κλειστοί θα παραμείνουν και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Βόνιτσας, Μοναστηρακίου, Δρυμού, Παλαίρου και Κατούνας σε μια προσπάθεια να μην εξαπλωθεί η εποχική γρίπη.

Δ. Πύλης Τρικάλων

Την διακοπή μαθημάτων στο Γυμνάσιο Πύλης λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης αποφάσισε ο Δήμος για τις 11 και 12 Φεβρουαρίου.

Δ. Ξάνθης

Ο δήμος Ξάνθης αποφάσισε την διακοπή των μαθημάτων από 11/02/2020 έως 12/02/2020 λόγω εποχικής γρίπης στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης Ξάνθης και στο 2ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης.

Αντίστοιχα και ο δήμος Τοπείρου «κλείνει» τα νηπιαγωγεία Ευλάλου, Ηλιόπετρας και Μ. Ορφανού.

Κλειστό λόγω κρουσμάτων οστρακιάς το 2ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου

Κρούσματα οστρακιάς εμφανίστηκαν στο 2ο Νηπιαγωγείο Φερών Βελεστίνου και με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου το νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό από αύριο Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 ως και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020.