Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Η Εθνική Βιβλιοθήκη παραδίδει δωρεάν μαθήματα Ιστορίας

Η Εθνική Βιβλιοθήκη παραδίδει δωρεάν μαθήματα Ιστορίας

history-minorΗ Εθνική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει έναν κύκλο μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας με τίτλο «Δεκαέξι μικρά μαθήματα για έναν μεγάλο κόσμο». Τα μαθήματα προσφέρονται από την κ. Μαρία Ευθυμίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον υπέροχο χώρο του Κεντρικού Αναγνωστηρίου και απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου γνώσεων.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν. Τα μαθήματα ξεκινούν από την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 15.30-18.30 και Σάββατο 14.00-17.00 στον χώρο του Κεντρικού Αναγνωστηρίου, Πανεπιστημίου 32. Ο κύκλος των μαθημάτων περιλαμβάνει συνολικά δεκαέξι τρίωρα, και στο τέλος του δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης –για την οποία είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων, οπότε μην ελπίζετε ότι μπορείτε να πηγαίνετε μόνο τα Σάββατα που δεν έχετε άλλες δουλειές.

Όσο για το ποιες περίοδοι καλύπτονται; Να ξεκινήσουμε από τις εξαιρέσεις: Δεν καλύπτονται η Αρχαία και η Νεότερη Ελληνική, η Ρωμαϊκή και η Βυζαντινή Ιστορία, τις οποίες έχουμε… φάει με τα κουτάλια στα ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια. Οι διαλέξεις ξεκινούν από τις πρώτες κατακτήσεις του ανθρώπου και τους πρώιμους πολιτισμούς (Σουμέριοι, Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι, Πέρσες κ.ά.) συνεχίζονται με τις θρησκείες και τους φορείς τους, πριν περάσουν στα κύρια χαρακτηριστικά της Ιστορίας κομβικών περιοχών της Γης (Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία, Ευρώπη, Αμερική).

Για τη συμμετοχή στα μαθήματα, είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης στο e-mail: politistika@nlg.gr ή τηλεφωνικά στο: 210 3382528, 210 3382582


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.