Η Εβδομάδα Εκπαίδευσης της ΒΙC πραγματοποιήθηκε στέλνοντας το μήνυμα «Μαζί γράφουμε το μέλλον»

Με μεγάλη επιτυχία, η BIC το διάστημα 11-19 Νοεμβρίου, έτρεξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Εβδομάδα Εκπαίδευσης. Οι φετινές δράσεις της BIC είχαν σαν στόχο να προάγουν την δημιουργική γραφή και την κοινωνική εκπαίδευση, με συνολικούς αποδέκτες περισσότερους από 100 εθελοντές – εργαζομένους της BIC, 3.104 μαθητές – φοιτητές, 300 γονείς, 420 εκπαιδευτικούς και 22 σχολεία που συμμετείχαν σε αυτή την μοναδική ενέργεια. Φέτος, πραγματοποιήθηκαν δυο παράλληλες ενέργειες για να ενισχύσουν το μήνυμα «Μαζί γράφουμε το μέλλον».

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής με τη Μαριλένα Καββαδά

Η Μαριλένα Καββαδά, συγγραφέας, χορογράφος και νηπιαγωγός (MED) πραγματοποίησε εργαστήρια σε διαφορετικές τοποθεσίες της Αττικής και μετέφερε τις γνώσεις της σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μέσω της δημιουργικής γραφής και της ζωγραφικής. Τα εργαστήρια είχαν τρία διαφορετικά concepts και κάθε ένα από αυτά είχε το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Το πρώτο εργαστήριο με τίτλο «Απελευθέρωσε την φαντασία και την δημιουργικότητα σου» ήταν αφιερωμένο σε παιδιά και εκπαιδευτικούς και είχε στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν τις ιδέες τους σε λέξεις και εικόνες. Στο δεύτερο, με κοινό τους εκπαιδευτικούς και τίτλο «Γράψτε και εικονογραφήστε μια ιστορία στην τάξη», οι εκπαιδευτικοί έμαθαν να ενθαρρύνουν τα παιδιά να γράψουν και να ζωγραφίζουν τις δικές τους ιστορίες, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους. Το τρίτο απευθυνόταν στους γονείς, και είχε τίτλο «Γράψτε και εικονογραφήστε ένα παραμύθι στο σπίτι». Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου συζητήθηκαν τα οφέλη της γραφής και της ζωγραφικής στην εξέλιξη και πορεία των παιδιών. Οι γονείς έμαθαν διαφορετικούς τρόπους να περνούν δημιουργικά τον χρόνο με τα παιδιά τους στο σπίτι, γράφοντας και εικονογραφώντας ιστορίες, ενισχύοντας έτσι τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών τους.

Παραoλυμπιακά Αθλήματα με τον Μάκη Καλαρά

Ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, μίλησε σε μαθητές 11 σχολείων, για την αναπηρία, την ισότητα και καλλιέργησε την ανάπτυξη της συναισθηματικής ενσυναίσθησής τους. Εξιστόρησε πώς απέκτησε την κινητική του αναπηρία, πώς έγινε αυτόνομος και πώς κατάφερε να γίνει παραολυμπιονίκης. Τα παιδιά δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε παραολυμπιακά αθλήματα, όπως Basket σε αναπηρικά αμαξίδια, Boccia, Goalball, Sitting Volley. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την ενίσχυση των μηνυμάτων της ισότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Αξίες που αφορούν και αγγίζουν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Όλοι οι συμμετέχοντες στην Εβδομάδα Εκπαίδευσης, παρέλαβαν δώρα από τηνBIC με γραφικά είδη όπως είδη ζωγραφικής (μολύβια, μαρκαδόρους, κηρομπογιές) στυλό, μολύβια γραφίτη και κόλλες.

Η Εβδομάδα Εκπαίδευσης της BIC για άλλη μια χρονιά στέφθηκε με επιτυχία. Ας συνεχίσουμε μαζί να γράφουμε το μέλλον!

Οι ενέργειες που έγιναν στην Ελλάδα εντάσσονται στα πλαίσια του παγκόσμιου θεσμού «Εβδομάδα Εκπαίδευσης BIC» που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σεπερισσότερες από 40 χώρες σε 5 ηπείρους. Οι δράσεις της κάθε χώρας σχεδιάζονται και υλοποιούνται με βάση τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Όπως δηλώνει και ο Gonzalve Bich, Παγκόσμιος Chief Executive Officer της BIC, «ως οργανισμός τρίτης γενιάς, νοιαζόμαστε έμπρακτα για τις γενιές πριν από εμάς και για αυτές που θα ακολουθήσουν. Κάθε μέλος της οικογένειας BIC έχει την ευκαιρία και ευθύνη να συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας και πρωτοβουλίες, όπως η Εβδομάδα Εκπαίδευσης μας επιτρέπουν να εφαρμόσουμε τις αξίες μας και να τις μετατρέψουμε σε δράσεις στις τοπικές κοινότητες».