Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Η Φάρμα του Διαδικτύου»

«Η Φάρμα του Διαδικτύου»

Farma3Πρόκειται για την παιδική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», που θα παρουσιαστεί σε τρείς πόλεις της Βόρειας Ελλάδας,(Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Βέροια), με ελεύθερη είσοδο, με τη στήριξη της Google και του Saferinternet.gr, την περίοδο 31/10 - 3/11.

Ειδικότερα:

Αλεξανδρούπολη: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, 18:30 , Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.
Συνδιοργάνωση: Δήμος Αλεξανδρούπολης, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής Έβρου.

Farma2Θεσσαλονίκη: Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 12:00 μ.μ., Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου.
Συνδιοργάνωση: Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου, Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου.

Βέροια: Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, 17:30, Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας.
Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας Δ.Δ.Ε. Ημαθίας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας.

Η παράσταση έχει στόχο να ενημερώσει παιδιά ηλικίας νηπιαγωγείου και δημοτικού, δασκάλους και γονείς για τα πολλαπλά οφέλη του διαδικτύου, αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την αλόγιστη και χωρίς κριτική σκέψη χρήση του. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος πανελλήνιας εκστρατείας σε 10 ελληνικές πόλεις και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Farma1Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στη διδακτική ανθολογία της Βερόνικας Σαμαρά και του Γεωργίου Κορμά, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Σοφία Τσινάρη. Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση γεμάτη από υπέροχες φιγούρες, χρώματα, μουσική και πρωταγωνιστή το Διαδίκτυο, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη και Μικαέλα Ζούστη.  Μέσα από τρεις χαρούμενες και διδακτικές ιστορίες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώνονται με τις θεμελιώδεις αρχές ασφαλούς χρήσης του.

Η Google και το Saferinternet.gr συνεργάστηκαν επίσης για τη δημιουργία του Good to Know, που αποτελεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα, πλούσια σε τεχνολογικά εργαλεία, προτάσεις και συμβουλές, που στοχεύουν στην ενημέρωση γονέων, δασκάλων και παιδιών ως προς την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο.

Afisa_Thessaloniki


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.