Αρχική InfoDad Η φωτογραφία που στο όλο σπαραγμό πρόσωπο του πατέρα αποτυπώνει το δράμα των προσφύγων

Η φωτογραφία που στο όλο σπαραγμό πρόσωπο του πατέρα αποτυπώνει το δράμα των προσφύγων

182885-imgprosfygas

Για άλλη μια φορά επαληθεύεται το γνωστό "Μια εικόνα χίλιες λέξεις". Ο φωτογραφικός φακός του Ντάνιελ Εττερ απαθανάτισε έναν πατέρα από τη Συρία, αγκαλιά με τη μικρή του κόρη τον γιο του και τη γυναίκα του, να ξεσπάει σε κλάματα μόλις πατάει το πόδι του στην Κω, αποτυπώνοντας το δράμα των προσφύγων και την αγωνία τους για μια καλύτερη ζωή μακριά από τις πατρίδες τους.
«Ποτέ δεν με άγγιξε τόσο μια κατάσταση», είπε ο φωτογράφος, σχολιάζοντας την εικόνα που αντίκρισε. Ο Σύρος πατέρας μιλώντας στον Ντάνιελ Εττερ του είπε πως «εκείνη τη στιγμή μου ήρθαν όλα στο μυαλό, η χαρά που τα καταφέραμε, η αγάπη για την οικογένειά μου, ο θρήνος για όσα συνέβησαν». Ο άνδρας της φωτογραφίας, μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους, έφυγαν από τη Συρία, όπου μαίνεται ο πόλεμος με τους τζιχαντιστές, με τελικό προορισμό τη Γερμανία.

Όπως εξιστορεί ο ίδιος η βάρκα τους, στην οποία αν και χωρίσουν μόλις τρία άτομα επιβιβάστηκαν τελικά οκτώ, «άρχισε να μπάζει νερά». «Τρομάξαμε πως δεν θα φτάσουμε. Τελικά τα καταφέραμε», συνεχίζει να διηγείται στον φωτογράφο συγκινημένος. Όπως λέει ο Ντάνιελ Εττερ η οικογένεια μεταφέρθηκε σε μια σκηνή σε παραλία της Κω και αργότερα θα επιχειρούσαν να μπουν σε πλοίο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. «Δεν ξέρω τι απέγιναν», αναφέρει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter