Αρχική Infokids Αποδράσεις Του κόσμου τα παράξενα Η γέφυρα του Μωυσή -Mosew Bridge – στην Ολλανδία: Μια γέφυρα που είναι μέσα στα νερά!

Η γέφυρα του Μωυσή -Mosew Bridge – στην Ολλανδία: Μια γέφυρα που είναι μέσα στα νερά!

1

Όχι, τα μάτια σας δεν σας γελούν - τα νερά έχουν όντως χωρίσει! Αυτό η απίστευτη "βυθισμένη" γέφυρα που βρίσκεται στην Ολλανδία δίνει στους επισκέπτες ένα μοναδικό τρόπο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα φρούριο!

2

Φτιαγμένη από ειδικό ξύλο, διασχίζει την τάφρο που περιβάλει το φρούριο Fort de Halsteren, και ενώνει τις δυο όχθες του. Το όνομά της είναι εμπνευσμένο από το Μωυσή.

3

Βρίσκεται στην περιοχή  West Brabant, η οποία φιλοξενεί αρκετά φρούρια από το 17ο αιώνα. Όταν ανασκευάστηκε ένα απ’ αυτά -το φρούριο Fort de Roovere -για να γίνει πάρκο ψυχαγωγίας, δημιουργήθηκε η ανάγκη κατασκευής αυτής της γέφυρας.

4

Οι επισκέπτες το κατακλύζουν, καθώς προσφέρεται για πεζοπορία και ποδηλασία. Η γέφυρα δεν φαίνεται  από μακριά, αφού το έδαφος είναι κατηφορικό και η ίδια είναι βυθισμένη στο νερό. Μόνο όταν πλησιάζει κάποιος αρκετά κοντά, βλέπει αυτή τη εκπληκτική γέφυρα.

Το συγκεκριμένο έργο έχει συλλέξει πολλά βραβεία, ανάμεσά τους και το «Building of the Year – 2011» από το ArchDaily.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.