Η γιαγιά του μικρού Μπεν συγκλονίζει: “Ο εγγονός μου είναι θαμμένος στην Κω αλλά δεν ξέρουν πού”

Ο Γολγοθάς της οικογένειας του μικρού Μπεν που τα ίχνη του χάθηκαν μυστηριωδώς πριν από 25 χρόνια στη Κω δεν έχει τέλος. Μπορεί οι ερευνητές να “χτενίζουν” κάθε κομμάτι της ευρύτερης περιοχής που χάθηκε το 21 μηνών βρέφος αλλά ακόμα δεν έχουν βρεθεί ικανοποιητικά ευρήματα που να συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης και να δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα της οικογένειας.

Έχοντας ως βασικό τους σκεπτικό μια μαρτυρία που θέλει το τεράστιο σκαπτικό μηχάνημα που χειριζόταν ο Κωνσταντίνος Μπάρκας κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών να καταπλάκωσε το παιδί και η σορός του να θάφτηκε πρόχειρα κοντά στο σπίτι όπου διέμενε, οι ερευνητές δεν σταματούν να σκάβουν και να μαζεύουν οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτελέσει συνδετικό κρίκο του τι συνέβη το καλοκαίρι του 1991.

Το ίδιο σενάριο εξετάστηκε και το 2012 όταν ο χειριστής εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας δήλωσε ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε το παιδί είχε σκάψει ένα βαθύ χαντάκι, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του. Οι αστυνομικοί εστιάζουν σε δύο περιοχές όπου πέταξε μπάζα ο Μπάρκας και οι οποίες το 2012 δεν είχαν ερευνηθεί ενδελεχώς. Μάλιστα, το σημείο των ερευνών στην περιοχή Ηρακλής, έχει επεκταθεί σε απόσταση επτακοσίων μέτρων από το σημείο που εθεάθη ο μικρός Μπεν για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 1991.

police-and-hellic-rescue-volunteers-continue-the-search-in-the-ben-needham-case

Ο επικεφαλής των ερευνητών Επιθεωρητής Jon Cousins, σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως τίποτα σημαντικό δεν έχει βρεθεί που να επιβεβαιώνει την μαρτυρία πως το μικρό αγόρι από το Σέφιλντ είναι θαμμένο εκεί. Οι Βρετανοί έχουν στείλει σε ειδικά εργαστήρια της πατρίδας τους περισσότερα από εξήντα ευρήματα όπως κομμάτια υφάσματος και μικρά κομμάτια από πλαστικό, για περαιτέρω ανάλυση.

Οι έρευνες τους συνεχίζονται παράλληλα με εκείνες των Ελλήνων αρχαιολόγων που εργάζονται στο ρωμαϊκό νεκροταφείο που εντοπίστηκε στην περιοχή και χρονολογείται 1.500 και 2.000 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

i161013_121448_183771otexttrmrmmglpict000102175203o

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Mirror η γιαγιά του μικρού Μπεν, Christine Needham, φέρεται να είναι ιδιαιτέρως απαισιόδοξη τόσο για την πορεία των ερευνών όσο και για την τύχη του εγγονού της που πλέον είναι πεπεισμένη ότι καταπλακώθηκε από το μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες κοντά στην αγροικία που ζούσαν. Η Αστυνομία ενημερώνοντάς τους για την μαρτυρία για το τραγικό δυστύχημα προσπάθησε να τους προετοιμάσει για την θλιβερή αλήθεια.

“Νιώθω σαν ξέρει πλέον η Αστυνομία ότι το παιδί είναι θαμμένο στο νησί αλλά δεν ξέρουν σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται”. “Δεν ξέρω τι πραγματικά συνέβη τότε αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η υπόθεση αυτή δεν θα έχει ευτυχές τέλος για την ζωή του Μπεν“.

Μάλιστα, ανακαλεί τις τραγικές στιγμές της εξαφάνισης του παιδιού όταν κλήθηκε να πει τα δυσάρεστα νέα στη κόρη της Κέρι που δούλευε σε κάποια τοπική επιχείρηση. “Έχασα τον Μπεν. Τον έχασα” της είπε αναστατωμένη και η κόρη της της απάντησε λίγο μπερδεμένα “Μαμά, δεν χάθηκε. Μην ανησυχείς. Θα τον βρούμε”. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν. Όσο το σκοτάδι έπεφτε τόσο η αγωνία τους κορυφώνονταν για το πού βρισκόταν ο μικρούλης Μπεν.  Η ίδια κατέρρευσε όταν λίγες ημέρες αργότερα είδε τους αστυνομικούς να ψάχνουν ένα σωρό από χώμα. «Τους φώναξα «βρείτε τον σας παρακαλώ» και λιποθύμησα» ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά.

Pic by Staff Andy Stenning. Christine Needham, grandmother of missing Ben talks of the very dark days in the Needham family after the disappearence of Ben while they were in Kos over 25 years ago

Η 64χρονη γυναίκα τονίζει ότι θέλει να κρατάει μέσα τις τις πιο όμορφες αναμνήσεις, όπως τη στιγμή της γέννησής του μικρού Μπεν. «Ημουν εκεί. Ήταν εκστατική εμπειρία. Ήταν απλά τόσο τέλεια. Κλαίγαμε όλοι από τη χαρά μας», θυμάται η γιαγιά του μικρού.