Αρχική InfoMommy Μόδα & Ομορφιά Η γλουτένη στα προϊόντα ομορφιάς μπορεί να επηρεάσει το δέρμα μου;

Η γλουτένη στα προϊόντα ομορφιάς μπορεί να επηρεάσει το δέρμα μου;

or_d39ed153123125470724614Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία στη γλουτένη, πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Η αντίδραση του οργανισμού είναι η παραγωγή αντιγλιαδινικών αντισωμάτων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του εσωτερικού τοιχώματος του λεπτού εντέρου. Πρόκειται για κληρονομική πάθηση και επειδή η βλάβη προκαλείται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού θεωρείται αυτοάνοσο νόσημα.

Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος και τα καλλυντικά με γλουτένη δεν επιδεινώνουν το πρόβλημα, παρά μόνο εάν τα καταπιείτε καταλάθος. Για το λόγο αυτό, αποφύγετε τη χρήση τέτοιων προϊόντων στα χείλη σας ή γύρω από το στόμα σας. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση οδοντιατρικών προϊόντων που περιέχουν γλουτένη, όπως ορισμένα στοματικά διαλύματα και οδοντόκρεμες. Εάν δεν είστε βέβαιες για το αν ένα προϊόν περιέχει γλουτένη, ελέγξτε τα συστατικά του στην ετικέτα του προϊόντος ή επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή.

Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν μια μορφή κοιλιοκάκης που ονομάζεται ερπητοειδής δερματίτιδα (DH), η οποία προκαλεί φαγούρα και εξανθήματα με φουσκάλες. Αυτή η διαταραχή του δέρματος συνδέεται επίσης με τη δυσανεξία στη γλουτένη. Όμως, αν και σχετίζεται άμεσα με το δέρμα, η ερπητοειδής δερματίτιδα προκαλείται από την πρόσληψη της γλουτένης και όχι από την επαφή της με το δέρμα . Έτσι, η εξάλειψη της πρωτεΐνης από τη διατροφή σας θα βοηθήσει σίγουρα και στη βελτίωση της επιδερμίδας σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.