Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Η ηλιοθεραπεία "βάλσαμο" για τα προβλήματα γονιμότητας

Η ηλιοθεραπεία "βάλσαμο" για τα προβλήματα γονιμότητας

Τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά θα πρέπει να κάνουν ηλιοθεραπεία σύμφωνα με νέες μελέτες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα
ότι η βιταμίνη D, η οποία περιέχεται κατεξοχήν στις ακτίνες του ήλιου, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες των ζευγαριών να τεκνοποιήσουν.

Η βιταμίνη D είναι η μοναδική βιταμίνη που παράγεται από το σώμα και για να γίνει αυτό σημαντικός παράγοντας είναι η ηλιακή ακτινοβολία. Τα αποτελέσματα ερευνών του Medical University of Graz της Αυστρίας έδειξαν πως οι ακτίνες του ήλιου είναι το κλειδί για την εξισορρόπηση των ορμονών στις γυναίκες και για την αύξηση του σπέρματος στους άντρες. Για την ακρίβεια, η βιταμίνη D βελτιώνει τα ποσοστά προγεστερόνης και οιστρογόνων στις γυναίκες κατά 13%, ρυθμίζει τον εμμηνορροϊκό κύκλο και δημιουργεί φιλικό κλίμα στο σώμα για σύλληψη εμβρύου.

Στην περίπτωση μάλιστα των ανδρών, η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη σπέρματος και για την βελτίωση της τεστοστερόνης. Επίσης, αυξάνει αισθητά την λίμπιντο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι η πολύωρη έκθεση στον ήλιο εκτός από ευεργετική ενέχει και πολλούς κινδύνους για την υγεία όπως επί παραδείγματι η πρόκληση καρκίνου του δέρματος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.