Αρχική InfoTeens Νέα Η ιστορία της Κρήτης απέκτησε το δικό της κόμικ!

Η ιστορία της Κρήτης απέκτησε το δικό της κόμικ!

CretanComicsText1-1024x378Οι εκδόσεις "Cretancomics" στο Ρέθυμνο, πρωτοπορούν παρουσιάζοντας την "Ιστορία της Κρήτης σε Κόμικ". Στην Κρήτη την τρέλα την αναφέρουν ως "Κουζουλάδα"… Αυτή την "Κουζουλάδα", όπως αναφέρει και ο εικονογράφος, σκιτσογράφος και εμπνευστής του βιβλίου, Παναγιώτης Γιάκας, την έχει ενώσει με την ιστορία του νησιού, αποτυπώνοντας την μακραίωνη πορεία του, από την εμφάνισή του ως ένωση βράχων, μεταξύ της Ευρωασιατικής και Αφρικανικής τεκτονικής πλάκας, μέχρι και σήμερα.

komik-me-tin-istoria-tis-kritis

Τα πέντε μέρη ενότητες του κόμικ, είναι και οι πέντε περίοδοι της κρητικής ιστορίας, έτσι όπως τις αποδίδει ο δημιουργός και αφορά στα προϊστορικά, μυθικά και αρχαία χρόνια, στα ρωμαϊκά και τα βυζαντινά, την περίοδο της Ενετικής Αναγέννησης, τα χρόνια που ακολούθησαν την Οθωμανική κατάκτηση και οι επαναστάσεις, που οδήγησαν στην απελευθέρωση, αλλά και τα γεγονότα που συνέβησαν μέσα στον 20ο αιώνα. Στις σελίδες του το κομικ συμπεριλαμβάνει εικονογραφημένο τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο και την παραμονή των χίπηδων, στις σπηλιές των Ματάλων. Με βασικό άξονα πάντα την απόδοση όλων των ιστοριών, με λιτά και με χιούμορ στοιχεία, ο δημιουργός και συγγραφέας της "Ιστορίας της Κρήτης σε Κόμικ", συνταιριάζει το χιούμορ και την επιστημονική εγκυρότητα, ώστε να δημιουργήσει ένα ταξίδι περιπέτεια, στην ιστορία της Κρήτης που είναι χτισμένη σε παραδόσεις, θρύλους και μύθους.

img31

Όπως αναφέρει και ο δημιουργός "αφηγητές της είναι οι ίδιοι οι χαρακτήρες, οι πρωταγωνιστές της, όπως η μητέρα φύση, ο Μινώταυρος, ο Δαίδαλος, ο Απόστολος Παύλος, ο Ερωτόκριτος, ο καπετάν Μιχάλης, ο Αλέξης Ζορμπάς και φυσικά οι ίδιοι οι κάτοικοί της, ανυπότακτοι, φιλόξενοι και εκρηκτικοί, τόσο στις λύπες όσο και στις χαρές τους. Με σκοπό να διδάξει, να ψυχαγωγήσει, αλλά και να προβληματίσει, η "Ιστορία της Κρήτης σε Κόμικ", είναι πάνω απ΄όλα μια συναρπαστική αφήγηση, που ξετυλίγεται μέσα στα βάθη των αιώνων, κατάλληλη για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά, κι ανατρεπτική, όσο και κάθε αισιόδοξη ιστορία".

E0837CEABF8EFC7C98AE2F0B8DEC87F4

Η "Cretan Comics", είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος, με έδρα το Ρέθυμνο και ενδιαφέρον του την κρητική ιστορία, μυθολογία, αλλά και τη σύγχρονη ζωή, μέσα από το δημοφιλές μέσο των εικονογραφημένων αφηγημάτων. Στόχος είναι η δημιουργία βιβλίων, που να αποτελούν οδηγούς, τόσο για τους μυημένους, όσο και για τους αμύητους πάνω στην ιστορία του νησιού, καθώς το χιούμορ και η επιστημονική εγκυρότητα φτιάχνουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό, που αποδεικνύει πως η ιστορία είναι πράγματι ικανή να μας ταξιδέψει και να μας συναρπάσει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.