Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Η Ιστορία του Αιγαίου ξεδιπλώνεται στο Νόησις

Η Ιστορία του Αιγαίου ξεδιπλώνεται στο Νόησις

ΑΙΓΑΙΟΝ 1

Παρατείνεται η λειτουργία της περιοδικής έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ - η γέννηση ενός Αρχιπελάγους»  στο ΝΟΗΣΙΣ,  μέχρι το Μάιο του 2014, ύστερα από την επιτυχημένη παρουσία της στην πολιτιστική ζωή της  Θεσσαλονίκης και τα ενθαρρυντικά σχόλια από τους επισκέπτες της.

Πότε και πώς δημιουργήθηκε το Αιγαίο Πέλαγος και τα νησιά του; Υπάρχουν ενεργά ηφαίστεια στην Ελλάδα; Είχε πάντα η χώρα μας το μεσογειακό κλίμα που έχει σήμερα; Τι είδους ζώα και φυτά έχουν ζήσει στην περιοχή μας κατά το παρελθόν; Έζησαν ποτέ δεινόσαυροι στην Ελλάδα; Πώς συνδέονται οι Κύκλωπες και οι Αμαζόνες, ο Πολυβώτης και η Μέδουσα με τη γεωλογική ιστορία του Αιγαίου;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βρίσκουν απαντήσεις στην έκθεση αυτή που  διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, σε σύμπραξη με το Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
ΑΙΓΑΙΟΝ 2
Ειδικότερα, η έκθεση παρουσιάζει τη δημιουργία του Αιγαίου πελάγους και την ομορφιά των τοπίων και των ακτών του. Μέσα από εντυπωσιακά απολιθώματα και πετρώματα τριών Μουσείων  (Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου,  Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ.  και  Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης), καθώς και από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, εμφανίζονται οι γεωλογικές διεργασίες και τα αποτελέσματα των χερσαίων και θαλάσσιων μηχανισμών, που διαμόρφωσαν τα τελευταία 250 εκατομμύρια χρόνια, τόσο το ιστορικό αρχιπέλαγος, όσο και τα οικοσυστήματα στην περιοχή.

Ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται τις διεργασίες που σμίλεψαν τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και διαμόρφωσαν το υπόβαθρο για την ανάπτυξη των σύγχρονων οικοσυστημάτων. Επίσης συνειδητοποιεί τη συνεχή αλληλεπίδραση γεωλογίας και πολιτισμού, ενώ παράλληλα γεμίζει τις αισθήσεις του με εικόνες από τα νησιά και τη ζωή του αρχαίου αυτού πελάγους.
ΑΙΓΑΙΟΝ 3
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας. Τις καθημερινές πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και προγράμματα σε σχολεία και ομάδες επισκεπτών, ενώ τα σαββατοκύριακα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για το κοινό. Για παιδιά άνω των 5 ετών έχουν σχεδιαστεί ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, με  τίτλο «Σαββατοκύριακα στο Αιγαίο», διάρκειας 90’, το καθένα, που υλοποιούνται κάθε σαββατοκύριακο. Τα παιδιά, επιλέγοντας το πρόγραμμα που τους αρμόζει, θα έχουν την ευκαιρία, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού να μυηθούν στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθώς και να ενημερωθούν για την συναρπαστική ιστορία του Αιγαίου Αρχιπελάγους.

Πληροφορίες για τα προγράμματα και τις  ξεναγήσεις, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΝΟΗΣΙΣ.
ΑΙΓΑΙΟΝ 4
Χώρος: ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας.
Ωράριο: Τρίτη-Παρασκευή 9:30-14:30, Σάββατο 13:30-20:30, Κυριακή 11:30-18:30, Δευτέρα κλειστά.
Ιστοσελίδες: www.aegeon.org.gr    www.noesis.edu.gr    www.lesvosmuseum.gr
Facebook: Aegeon - Birth of an Archipelago.
Κρατήσεις για ομάδες & σχολεία: 2310. 483. 000 (εσ. 2), Δευτέρα-Παρασκευή 8:30-13:30.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.