Αρχική Αληθινές Ιστορίες Η ιστορία του πατέρα Μακάριου - Επέζησε από το δυστύχημα με τους 21 νεκρούς μαθητές στα Τέμπη και αποφάσισε να γίνει μοναχός

Η ιστορία του πατέρα Μακάριου - Επέζησε από το δυστύχημα με τους 21 νεκρούς μαθητές στα Τέμπη και αποφάσισε να γίνει μοναχός

Ήταν απόγευμα της 13ης Απριλίου του 2003, όταν 21 αγγελούδια- μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, γυρνώντας από σχολική εκδρομή, σε ένα από τα πιο τραγικά δυστυχήματα που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο, στην κοιλάδα των Τεμπών. Δώδεκα χρόνια μετά, ένας από τους μαθητές που κατάφερε να βγει ζωντανός από το απίστευτο τροχαίο, ο Δημήτρης, ο οποίος είδε τους 21 συμμαθητές του να «σβήνουν» μπροστά στα μάτια του, είναι σήμερα 28 ετών και τον προσφωνούν πατέρα Μακάριο καθώς ζει στο μοναστήρι του Τίμιου Προδρόμου, λίγο έξω από την Βέροια  και προσεύχεται για τους συμμαθητές του.

Ο πατέρας Μακάριος, που κατάφερε να βγει ζωντανός από το τραγικό δυστύχημα  βρέθηκε στην εκπομπή της Ελεονόρας Μελέτη και μίλησε για το τροχαίο που του άλλαξε την ζωή.

«Είχα κλίση προς την ιεροσύνη από παιδί. Όταν έζησα το τροχαίο, έκανα στον εαυτό μου το ερώτημα που έκανε και ο Χριστός στον πατέρα του “το γιατί; γιατί να φεύγουν άνθρωποι σε τόσο μικρή ηλικία;”. Αναπαύτηκα, όταν κατάλαβα ότι ήταν θέλημα Θεού…» δήλωσε ο πατέρας Μακάριος, τονίζοντας ότι θυμάται πολύ χαρακτηριστικά την ημέρα, που έχασε μια για πάντα τους αγαπημένους του φίλους.

τεμπη-δυστύχημα

«Αυτό το γεγονός καθόρισε την ζωή μου… ωρίμασα. Το κακό ήταν, ότι δεν έζησα την εφηβεία μου, όπως θα ήθελα. Εγκλιματίζεσαι πιο γρήγορα ζώντας ένα τέτοιο γεγονός και αγωνίζεσαι να πατήσεις στα πόδια σου» πρόσθεσε ο πατέρας Μακάριος, λέγοντας πως «το μυστικό στην ζωή είναι να μην σκέφτεσαι».

Όπως εξομολογήθηκε ο πατέρας Μακάριος, σήμερα 12 χρόνια μετά το τροχαίο, ο ίδιος διατηρεί στενές σχέσεις με κάποιους από τους γονείς των μαθητών, που έχασαν την ζωή τους.

«Αισθάνομαι πολύ καλά, όταν μου λένε πως μέσα από το χαμόγελο μου, βλέπουν το χαμόγελο των παιδιών τους» εξομολογήθηκε ο πατέρας Μακάριος, λέγοντας μάλιστα, πως ο ίδιος όταν δυσκολεύεται πνευματικά, επικαλείται τους συμμαθητές του που έφυγαν τόσο νωρίς από την ζωή για να τον βοηθήσουν και να του δώσουν δύναμη.
DIMITRIS.jpg


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.