Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Η Ιταλική Σχολή Αθηνών τερματίζει τη λειτουργία της έπειτα από 59 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς

Η Ιταλική Σχολή Αθηνών τερματίζει τη λειτουργία της έπειτα από 59 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς

ιταλικη

Αυλαία έπειτα από 59 χρόνια προσφοράς για την Ελληνοϊταλική Σχολή. Σε λειτουργία θα παραμείνει το ιταλικό τμήμα, ενώ το ελληνόγλωσσο τμήμα της σχολής, λόγω της αισθητής μείωσης των εγγεγραμμένων μαθητών και των συνακόλουθων σημαντικών οικονομικών δυσχερειών, θα πάψει να λειτουργεί από την προσεχή 31η Αυγούστου 2015.

Ωστόσο, σε λειτουργία θα παραμείνει το ιταλικό τμήμα, καθώς η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει απολύτως κανένα σκοπό να τερματίσει την διδακτική της δραστηριότητα, αλλά αντίθετα έχει δρομολογήσει διάφορες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της προσφοράς της στον τομέα της κατάρτισης, εντάσσοντας σε αυτήν την διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας, υιοθετώντας την τεχνολογία των πολυμέσων στις αίθουσες καθώς και την εξατομικευμένη υποστηρικτική διδασκαλία για τους μαθητές.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε επιστολή Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας προς τον διευθυντή Εμιλιάνο Λούτζι, η σχολή κλείνει οριστικά μετά το πέρας του σχολικού έτους.

Παρά τις προσπάθειες της διεύθυνσης να προχωρήσει σε μείωση τιμών στα δίδακτρα σύμφωνα με την οικονομική κρίση που διέπει τη χώρα, τελικά πέφτει η αυλαία για το εκπαιδευτικό ίδρυμα που άφησε το στίγμα του για τους αξιόλογους και έμπειρους καθηγητές, την σωστή εκμάθηση ιταλικών και την προσπάθεια να φέρει ακόμα πιο κοντά η ελληνική με την ιταλική κουλτούρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.