“Η κα. Αστροφυσική και τα όνειρα των αστεριών”: Μια παράσταση που εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των αστεριών…

Αν θέλετε τα παιδιά σας να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αγαπήσουν την αστρονομία, τότε η πρωτότυπη και ιδιαίτερη παράσταση «Η κα. Αστροφυσική και τα όνειρα των αστεριών» είναι η καλύτερη πρόταση για εσάς.

Μέσα από ιδιαίτερα σκηνικά και ευφάνταστες ιστορίες μικροί και μεγάλοι διευρύνουν τις γνώσεις τους για το σύμπαν με τρόπο καλλιτεχνικό.

Η συγγραφέας της θεατρικής παράστασης σημειώνει:

«Η κα Αστροφυσική και τα όνειρα των αστεριών» γράφτηκε για να παρουσιαστεί μια διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα παράσταση γνώσης για την επιστήμη της Αστρονομίας και της Αστροφυσικής για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους.

Μια ευφάνταστη παράσταση που θα δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη θεατρική δράση προσφέροντας του γνώση και αναζήτηση για τις βαθμίδες της εκπαίδευσης των θετικών επιστημών αλλά και της φιλοσοφίας διευρύνοντας τον ορίζοντα της γνώσης του μαθητή μέσω διαφόρων εννοιών της επιστήμης παραστατικά δοσμένες αλλά και μέσω προβολής εικόνων από το σύμπαν καθώς και κινούμενων σχεδίων για την κατανόηση του ηλιακού μας συστήματος και του πλανήτη μας.

Με πρωτότυπη μουσική σύμφωνη και αρμονική με τη θεματική του έργου η «κα Αστροφυσική και τα όνειρα των αστεριών»  και επαγγελματίες ηθοποιούς με μεγάλη προϋπηρεσία, επαγγελματική πορεία  στο καλό θέατρο, καλό παιδικό θέατρο και στο παιδί.

Η θεατρική παράσταση «Η κα Αστροφυσική και τα όνειρα των αστεριών» έχει ως στόχο να χαρίσει γνώση στα παιδιά μέσα από την συναρπαστική επιστήμη της Αστρονομίας. Μια γνωριμία πολύ χρήσιμη για τα πρώτα βήματα των παιδιών στον κόσμο της γνώσης και της επιστήμης. Η παρακολούθηση αυτής της παράστασης θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν πολύτιμες ικανότητες, όπως την παρατηρητικότητα, αλλά και την κατανόηση των παρατηρήσεων καθώς και τις βασικές αρχές της υλιστικής σκέψης. Τέλος το παιδί που θα το τραβήξει «Η κα Αστροφυσική και τα όνειρα των αστεριών»  και κατ’ επέκταση η Αστρονομία θα παρακολουθήσει και θα μελετήσει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τη Γεωγραφία, τη Φυσιογνωσία, τα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία, καθώς και άλλα σχετικά μαθήματα.

Ίσως αναρωτηθείτε μήπως το παρόν πόνημα μου θα είναι κατανοητό στα παιδιά της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης;

Ελπίζουμε πως ναι γιατί μέσα από την μαγική Τέχνη του Θεάτρου θα φροντίσουμε τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου να περάσουμε τις έννοιες της Αστρονομίας με τρόπο ευχάριστο, λαμπερό και διασκεδαστικό με υπέροχη μουσική, σκηνικά, κοστούμια, animation, special effects κλπ.

Άλλωστε η σύγχρονη Παιδαγωγική και Παιδοψυχολογία έφτασαν από καιρό στο συμπέρασμα πως οι δυνατότητες νοητικής καταγραφής του παιδιού είναι μεγαλύτερες απ’ ό,τι νομίζαμε πριν. Οι επιστήμονες διαθέτουν σήμερα μια στερεή βάση για να μας διαβεβαιώσουν ότι στα παιδιά Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να αναπτυχθεί όχι μόνο η εποπτική, αλλά, ως ένα βαθμό, και η αφηρημένη σκέψη, τις περισσότερες φορές με μεγαλύτερη ευκολία από ότι στους μεγαλύτερους.

Συντελεστές:

Κείμενο -Σκηνοθεσία Αλεξία Πετροπούλου

Στίχοι -Μουσική Τζίννυ Γιαννοπούλου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Εύα Ντελιδάκη -στο ρόλο της κας Αστροφυσικής

Δώρα Βογιατζή -στο ρόλο της ρομποτίνας Τζέντυ

Αλέξανδρος Ζαχαρέας -στο ρόλο του Εξολοθρευτή

Αλεξία Πετροπούλου -στο ρόλο της Ξεναγού του διαστήματος

Χορογραφίες: Danzarte Σχολή Χορού

Μουσική Επεξεργασία-Ενορχήστρωση- STUDIO-Παραγωγή Dimitris Keramidakis

Animation –Bitamin.gr

Εικαστικός- Νανά Παπαδοπούλου

Κοστούμια-Ενδυματολογία

Special Effects -Alexandros Loggos

Video Art- Παναγιώτης Καραντίας

Πληροφορίες:

Πρεμιέρα: Σάββατο 23-12-2017 – 3 μ.μ.

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 3  μ.μ. και τις καθημερινές σε Δημοτικά Σχολεία εντός και εκτός Αττικής.

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 15.00

Studio new star art cinema  Σταυροπούλου 33& Σπαρτής, Πλ. Αμερικής
Τηλ. Πληροφοριών κα κρατήσεων: 2108640054 – 6971854732

Εισιτήρια

Παιδιά 5 ευρώ

Οικογένειες άνω των τριών ατόμων – 4 ευρώ ανά άτομο

Ενήλικες 7 ευρώ

Ανεργοι 4 ευρώ

Ομαδικά: 4 ευρώ (άνω των 5 ατόμων)

Φοιτητές 5 ευρώ

ΑΜΕΑ 5 ευρώ

Studio new star art cinema 

Σταυροπούλου 33& Σπαρτής, Πλ. Αμερικής

Τηλ. Πληροφοριών κα κρατήσεων: 2108640054 – 6971854732