Αρχική Infokids Αποδράσεις Summer Camps Αρχείο "Η κάμερα με τα μυστικά": Ένα camp για τους λιλιπούτειους σινεφίλ της Θεσσαλονίκης

"Η κάμερα με τα μυστικά": Ένα camp για τους λιλιπούτειους σινεφίλ της Θεσσαλονίκης

cinemas.sizedΤο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι το κινηματογραφικό εργαστήρι για παιδιά 8 έως 12 ετών με τίτλο «Η κάμερα με τα μυστικά» και προσκαλεί τους μικρούς σινεφίλ να ανακαλύψουν τη μαγεία του κινηματογράφου.

Το εργαστήρι, που θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου, οργανώνεται σε τέσσερις ενότητες:

Η Εποχή των Εικόνων (18 & 20 Ιουνίου), Οι Λέξεις το ‘ Σκασαν (25 & 27 Ιουνίου), Το Εργαστήρι του Δρ. Σαλιγκάρι (02 & 04 Ιουλίου) και Μπομπίνας Α.Ε. (09 & 11 Ιουλίου).

Στόχος του προγράμματος είναι μέσα από παιχνίδια φαντασίας και δημιουργικότητας, τα παιδιά να έρθουν σε επαφή και να πειραματιστούν με την κινούμενη εικόνα και τα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου αλλά και να δουλέψουν ως μέλη ενός κινηματογραφικού συνεργείου με αποστολή τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις ενότητες του κινηματογραφικού εργαστηρίου διαμορφώνεται ως εξής:

Η Εποχή των Εικόνων (18 & 20 Ιουνίου )

Πως η εικόνα απέκτησε κίνηση; Με αφετηρία το συγκεκριμένο ερώτημα, οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν σε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού και εξερευνούν τους χώρους του μουσείου με σκοπό την αναζήτηση «κρυμμένων» κινηματογραφικών αντικειμένων. Επιστρέφοντας στο παρελθόν, αναλαμβάνουν χρέη εφευρέτη και κατασκευάζουν τα πρώιμα οπτικά τεχνάσματα – θαυματοτρόπιο, ζωοτρόπιο, πραξινοσκόπιο – που οδήγησαν στη γέννηση του κινηματογράφου.

Οι Λέξεις Το ‘Σκασαν (25 & 27 Ιουνίου )


Τα παιδιά ανακαλύπτουν έννοιες όπως η γωνία λήψης, το πλάνο, το φως και διερευνούν την συμβολή αυτών στην έκφραση των ιδεών και των συναισθημάτων μιας κινηματογραφικής ιστορίας. Παράλληλα, έρχονται αντιμέτωπα με την πρώτη τους κινηματογραφική πρόκληση: μια φωτογραφική μηχανή και η τεχνική της στιγμιαίας απεικόνισης (καρέ – καρέ) δίνει στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία να αναπαραστήσουν αλλά και να εμπνευστούν την πρώτη τους μικρούς μήκους κινούμενη ιστορία.

stock-illustration-9854173-cinema-theater-cartoons

Το Εργαστήρι του Δρ. Σαλιγκάρι (02 & 04 Ιουλίου )

Οι επίδοξοι κινηματογραφιστές πιάνουν δουλειά! Ασχολούνται αρχικά με το στήσιμο του κινηματογραφικού τους συνεργείου και στη συνέχεια με την προπαρασκευή της μελλοντικής κινηματογραφικής τους παραγωγής.
• Απόδοση αρμοδιοτήτων: σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σκηνογράφοι κ.α.
• Συγγραφή σεναρίου
• Ντεκουπάζ (χωρισμός πλάνων)
• Δημιουργία story board (εικονογραφημένο σενάριο)
• Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων

Μπομπίνας Α.Ε. (09 & 11 Ιουλίου)
Όλοι στις θέσεις μας και… ΦΩΤΑ, ΚΑΜΕΡΑ, 3 2 1 ΠΑΜΕ! Η μεγάλη κινηματογραφική στιγμή! Τα παιδιά σκηνοθετούν, κινηματογραφούν, «κόβουν» και τελικά δημιουργούν την πρώτη τους ταινία.

Πληροφορίες: Μαρία Παπασωτήρη, υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (τηλ. 2310-508398, email: papasotiri@cinemuseum.gr)
Διάρκεια εργαστηρίου: 18/6 – 11/7/2013

Ημέρες και ώρες εργαστηρίου: Τρίτη & Πέμπτη 18:00 – 20.00
Συνολικό Κόστος Συμμετοχής: 50€/άτομο

Μουσείο Κινηματογράφου- Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

(Αποθήκη Α’, Λιμάνι)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.