- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Συγκλονίζουν οι γονείς που δώρισαν την καρδιά της κόρης τους για να σωθεί ένα μικρό αγόρι (εικόνες)

Η Suha Dabit είναι η ιδρυτής της ΜΚΟ «World of Broken Hearts», η οποία συμβάλλει στη δωρεάν οργάνων (και συγκεκριμένα καρδιάς) μεταξύ παιδιών, προκειμένου να σώζονται όσο το δυνατόν περισσότερες αθώες ψυχούλες. Στη σελίδα της [1] έχει αναρτήσει την αφάνταστα συγκινητική ιστορία δύο οικογενειών που ήρθαν κοντά, όταν ένα αθώο κορίτσι ξεψύχησε, δωρίζοντας την καρδιά του ένα μικρό αγόρι…

Η μαμά της Αlaiya, του κοριτσιού που «έφυγε» από βακτηριακή μηνιγγίτιδα περιγράφει:

«Αφού το γλυκό κοριτσάκι μας, η Alaiya, πέθανε από βακτηριακή μηνιγγίτιδα, μας τράβηξαν στην άκρη και μας ρώτησαν αν θα θέλαμε να δωρίσουμε τα όργανά της. Ο σύζυγός μου και εγώ δεν διστάσαμε καθώς η Alaiya ήταν ένα τόσο χαρισματικό παιδί που ξέραμε, ότι αυτό ήταν το σωστό να κάνουμε. Γνωρίζαμε ότι θα έσωζε τη ζωή άλλων. Όταν ανακαλύψαμε ότι η καρδιά της Alaiya έσωσε ένα μικρό παιδί 10 μηνών, ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι με την απόφασή μας.

Ο πρώτος χρόνος μετά τον θάνατό της, ήταν εξαιρετικά δύσκολος για όλους μας, η απώλεια της μητέρας μου και της κόρης μας σε απόσταση 8 ημερών ήταν το χειρότερο πράγμα που συνέβη ποτέ. Σύντομα ανακαλύψαμε, όμως, ότι περιμέναμε την τρίτη κόρη μας. Το να θρηνούμε στην εγκυμοσύνη δεν ήταν εύκολο για εμάς. Η δε 3χρονη κόρη μας καταστράφηκε: έχασε την αδερφή και την καλύτερη φίλη της.

Συχνά αναρωτιόμασταν, ωστόσο, αν η οικογένεια του παραλήπτη εκτιμούσε το όμορφο δώρο που η Alaiya τους είχε δώσει. Προσευχήθηκα να μπορούσαμε να τους γνωρίσουμε και να ξανακούσουμε τον γλυκό χτύπο της καρδιά της. Όταν λίγο καιρό αργότερα έμαθα, ότι η μητέρα του παραλήπτη της καρδιάς ήθελε να μας δει κατέρρευσα…

Η Άντζελα μου έστειλε μήνυμα στο Facebook και μοιραστήκαμε τις ιστορίες μας. Δεν μπορούσε να μου περιγράψει πόσο ευγνώμων ήταν που δώσαμε στον Mason μια ευκαιρία στη ζωή και ότι αυτή και η οικογένειά της θα φροντίσουν να ζήσει μια γεμάτη ζωή. Συγκλονίστηκα όταν είδα πόσες φορές ευγνωμονούσε στις αναρτήσεις της την κόρη μας.

Έπειτα από καιρό, αποφασίσαμε να συναντηθούμε. Ξέραμε ότι ήταν σημαντικό για όλους μας να έχουμε μια σχέση γιατί μας είχε συνδέσει η ίδια η αγάπη μας για τη ζωή. Το καταφέραμε, όταν ο Mason βρέθηκε στην πόλη μας, για το ραντεβού του με τον γιατρό μας.

Ο σύζυγός μου και εγώ είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα. Βλέποντας τον Mason για πρώτη φορά, όμως, αισθανθήκαμε αμέσως μια σύνδεση μαζί του. Ήμουν χαρούμενη και λυπημένη ταυτόχρονα. Το να βλέπουμε πόσο χαρούμενος και δραστήριος είναι ο Mason, ήταν ανακούφιση. Μας έδειξε πόσο “τέλεια” ήταν η καρδιά της Alaiya για αυτόν.

Όλη αυτή η εμπειρία ήταν “γλυκόπικρη” γιατί ως γονείς θέλουμε τα παιδιά μας μαζί μας και αυτό δεν συνέβαινε. Σε έναν τέλειο κόσμο, η Alaiya και ο Mason θα μπορούσαν να παίζουν μαζί. Η μαμά του και εγώ θα μπορούσαμε να έχουμε συναντηθεί σε έναν διάδρομο του σούπερ μάρκετ. Όμως δεν είναι αυτή η ιστορία μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Mason τα πάει καλά, αλλά ως γονείς, θα δίναμε τα πάντα για να επέστρεφε το μωρό μας.

Η δε Angela, η μαμά του Mason, περιγράφει: «Η συνάντηση με την οικογένεια των δωρητών μας ήταν τόσο ξεχωριστή. Εξακολουθώ να εκπλήσσομαι με το πόσο γρήγορα ο Mason άρχισε να αλληλεπιδρά μαζί τους. Συνήθως του χρειάζονται εβδομάδες για να εξοικειωθεί με άτομα που δεν γνώρισε ποτέ, όμως εκείνους ήταν σαν να τους γνώριζε εδώ και αιώνες. Πιστεύω ακράδαντα, ότι η αγάπη ενός γονέα είναι πάντα φυλαγμένη στις καρδιές μας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η καρδιά που χτυπάει μέσα στον Mason γνωρίζει την αγάπη των γονιών της Alaiya. Είμαι αιώνια ευγνώμων για το δώρο της ζωής του, και θα φροντίζω πάντα ο Mason να ζει μια ζωή τόσο πλούσια και γεμάτη που να κάνει για δύο.»