Η καρδιά του αθλητισμού χτυπάει στις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Μετά το Ηράκλειο Κρήτης και την Πάτρα, όπου ο ΟΠΑΠ μοιράστηκε τη χαρά του αθλητισμού παρέα με χιλιάδες παιδιά αθλητές, η γιορτή της άθλησης έφτασε η στιγμή να έρθει και στην Αττική. Το πρώτο μεγάλο Φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών της ΟΠΑΠ για την Αθήνα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

880 παιδιά από 13 ακαδημίες ποδοσφαίρου και 1400 γονείς και συνοδοί απήλαυσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές.

_MG_7884

Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών. Οι προπονητές όλων των ακαδημιών παρακολούθησαν προπονητικό σεμινάριο από τον υπεύθυνο της προπονητικής ομάδας του προγράμματος και βοηθό προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Κώστα Τσάνα.

_MG_9692

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ κ. Kamil Ziegler, απευθύνοντας χαιρετισμό, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστώ όλους που είστε εδώ σήμερα, είναι επιτυχία. Ο ΟΠΑΠ είναι εδώ για να στηρίζει τα παιδιά. Σήμερα αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι. Αυτό είναι το όραμά μας».

_MG_8217

Δίπλα στα παιδιά των ακαδημιών βρέθηκε ομάδα πρεσβευτών αθλητών από διάφορα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα. Ανάμεσά τους οι πρώην διεθνείς αθλητές  Γιώργος Καραγκούνης, Αντώνης Νικοπολίδης και Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, παίκτης ομάδας μπάσκετ Ολυμπιακού, η Στέλλα – Ηρώ Λεδάκη, αθλήτρια στίβου (επί κοντώ), ο Βύρων Κοκκαλάνης, αθλητής ιστιοπλοΐας, η Τζέλη Σκαρλάτου, αθλήτρια ιστιοπλοΐας, ο Γιώργος Κουτσιούμπας, αθλητής πάλης, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, παραολυμπιακός αθλητής boccia, ο Σεζόν Φερνάντες, παραολυμπιακός αθλητής στίβου και η Δήμητρα Κοροκίδα, παραολυμπιακή αθλήτρια στίβου.

opap-3

Ας γνωρίσουμε τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά. Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

Οι ακαδημίες επωφελούνται από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που  περιλαμβάνει:

  • Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
  • Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
  • Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό
  • Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, καθώς και για μία ώρα πριν και μία μετά
  • Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και τα φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο: www.sportsacademies.opap.gr/el

_MG_3660