Η καρδιά του παγκόσμιου κουκλοθεάτρου χτυπά στο Κιλκίς με ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και εργαστηρίων (από 1/10)

topic_5423Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς είναι γεγονός! Η φετινή διοργάνωση του Δήμου Κιλκίς, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η ως τις 14 Οκτωβρίου, αποδεικνύει ότι ο επιτυχημένος θεσμός καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει στα χρόνια της κρίσης αλλά και να διευρύνει τις δραστηριότητες του κόντρα στις οικονομικές δυσκολίες.

kilkis_photo

Το φεστιβάλ σε αριθμούς

Για 14 μέρες, 29 θίασοι από 14 χώρες, 31 διαφορετικά θεατρικά έργα, περισσότερες από 100 παραστάσεις, 5 σεμινάρια-εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και κουκλοπαίκτες, 20 εργαστήρια στα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και 25 νέοι δημιουργοί και ομάδες από το χώρο του κουκλοθέατρου και του σωματικού θεάτρου θα μεταμορφώσουν το Κιλκίς σε ένα διεθνές σταυροδρόμι Τέχνης και Πολιτισμού. Καλλιτέχνες και θίασοι από την Αγγλία, την Αργεντινή, την Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Η.Π.Α., την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ν.Κορέα, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα θα προσφέρουν πολυχρωμία, πολυφωνία, πολυπολιτισμικότητα και φαντασία σε μια περιφερειακή πόλη που δίνει εδώ και 16 χρόνια ένα παράδειγμα πολιτιστικής αποκέντρωσης από τα πλέον επιτυχημένα.

pantomimaΣτο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, από τις 2 ως τις 6 Οκτωβρίου, η 6η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών και Ηθοποιών/Καλλιτεχνών Σωματικού Θεάτρου , σε συνεργασία με το Ελληνικό παράρτημα της UNIMA και το Φεστιβάλ “Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση”. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια, να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους αναπτύσσοντας δημιουργικό διάλογο με το «Θεατή-Κριτή» και να αξιολογηθούν από διεθνή ομάδα κριτών που θα επιλέξει δυο από αυτές με προοπτική να συμμετάσχουν σε αδελφοποιημένο φεστιβάλ κουκλοθεάτρου του εξωτερικού ή άλλα φεστιβάλ.

Πάρτε λοιπόν τα παιδιά σας και δώστε το παρών στη μεγάλη γιορτή του κουκλοθεάτρου. Θα δείτε τόσες πολλές παραστάσεις και θα πάρετε μέρος σε τόσα εργαστήρια που σίγουρα θα βάλετε το κουκλοθέατρο στη ζωή σας!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ

Εισιτήρια: Ομαδικό 1 ευρώ, παιδικό 2 ευρώ, ενηλίκων 5 ευρώ

919989_10201771265538686_7687228040767923102_o

Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς
23413-52102