Η Καρδιά του Παιδιού: Χριστουγεννιάτικη παράσταση για τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» (22/12)

Μέσα σε γιορτινό χριστουγεννιάτικο κλίμα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού», σε συνεργασία με την αφηγηματική ομάδα «Παραμυθοπεράσματα»,θα πραγματοποιήσει αφηγηματική παράσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», για τα νοσηλευόμενα παιδάκια που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Η παράσταση θα διεξαχθεί σε χώρο των εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου  στις 19:00 μμ. και περιλαμβάνει πέντε αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών από ισάριθμους αφηγητές , συνολικής διάρκειας μιας ώρας (1) και δεκαπέντε (15)λεπτών περίπου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων , οι οποίοι μέσω της αφήγησης των παραμυθιών , θα μεταφερθούν στον υπέροχο, μαγικό κόσμο της φαντασίας και του ονείρου.Η ομάδα «Παραμυθοπεράσματα» απαρτίζεται από καταρτισμένους αφηγητές, που έχουν διδαχθεί την τέχνη της αφήγησης σε διετή κύκλο σεμιναρίων από τον δάσκαλο και παραμυθά Δημήτρη Προύσαλη.

Την ομάδα αποτελούν οι:

Παναγιώτης Κόκκορης
Τασούλα Κοντορούδα
Κώστας Λιναρδάτος
Ιωάννα Φώκου
Ελεάνα Χατζάκη
Μουσική Επιμέλεια: Αναστασία Γαλανοπούλου

Τέλος, να επισημάνουμε την άψογη συνεργασία αλλά και την αμέριστη προθυμία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», στο κάλεσμα της «Καρδιάς του Παιδιού» για την παρουσίαση αυτής της παράστασης στις εγκαταστάσεις του, παραχωρώντας τον απαιτούμενο χώρο και την φιλοξενία του, για την ψυχαγωγία όλων των μικρών μας φίλων, που δοκιμάζονται από τόσο τρυφερή ηλικία. «Η Καρδιά του Παιδιού» τους ευχαριστεί όλους και επιφυλάσσει μικρές εκπλήξεις στο τέλος της παράστασης.

Λίγα λόγια για την «Καρδιά του Παιδιού»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού», ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά. Αποκλειστικός σκοπός του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η παροχή κάθε είδους ηθικής και οικονομικής στήριξης στα παιδιά αυτά και στις οικογένειές τους.»Η Καρδιά του Παιδιού» απαριθμεί περίπου 1.500 μέλη και στα 33 χρόνια λειτουργίας της έχουν βοηθηθεί ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 2.000 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ECHDO, (European Congenital Heart Disease Organization), την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) και τους φορείς Eurordis, Eurocharity & QualityNet.
Κύρια μέριμνα του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η εμψύχωση και η συμπαράσταση γονέων και παιδιών, η διευκόλυνση σε ραντεβού με γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, ιδιαίτερα όμως η οικονομική ενίσχυση, όπως η πληρωμή καθετηριασμών, βηματοδοτών, επεμβάσεων, η κάλυψη εξόδων διαμονής σε άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες και κυρίως σε οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια.