Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Η κατάθλιψη της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει την εφηβεία του παιδιού

Η κατάθλιψη της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει την εφηβεία του παιδιού

c200e189940a45b680496fab0b1d6dadΈφηβοι των οποίων οι μητέρες υπέφεραν από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παρόμοια συμπτώματα σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, των οποίων οι μαμάδες είχαν ομαλή κύηση.

Έρευνες αποκαλύπτουν για πρώτη φορά μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στην προγεννητική κατάθλιψη που εμφανίζεται κατά την εγκυμοσύνη και σε εκείνη που επηρεάζει τις γυναίκες μετά τη γέννηση του παιδιού. Οι ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι οι ορμόνες του άγχους μέσα στη μήτρα είναι πολύ πιθανόν να παίζουν ρόλο-κλειδί στην μετέπειτα πορεία ζωής του παιδιού και στην ψυχική του κατάσταση ως έφηβος.

Η μελέτη πάνω στο ζήτημα έδειξε ότι 11% των εφήβων που γεννιούνται από γυναίκες που πάσχουν από προγεννητική κατάθλιψη, εμφανίζουν συμπτώματα της ασθένειας όταν φτάσουν στην ηλικία των 18 ετών.

Η αρχηγός της έρευνας, Rebecca Pearson, υποστηρίζει ότι τα ευρήματα μαρτυρούν ένα νέο κίνδυνο στο αγέννητο παιδί εξαιτίας της προγεννητικής κατάθλιψης. “Σε αντίθεση με την κατάθλιψη μετά τον τοκετό, η μητέρα δεν μπορεί να προστατεύσει το παιδί της από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η άσχημη ψυχολογική της κατάσταση στο μωρό, όταν αυτό βρίσκεται ακόμα μέσα στη μήτρα. Η ορμόνη του άγχους επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το έμβρυο “.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.