Αρχική Infokids Υγεία Η κινητή μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού "μετακομίζει" στην Πάτρα (3-7/2)

Η κινητή μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού "μετακομίζει" στην Πάτρα (3-7/2)

newego_LARGE_t_1101_54162672Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου από τις 3 έως και τις 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιώντας προληπτικό ιατρικό έλεγχο στα παιδιά, από τις 08:30 έως και τις 16:30 καθημερινά. H επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο».

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τα σχολεία της πόλης, μετά από σχετική πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας παιδείας. Οι μαθητές, με συνοδό δάσκαλο, θα μεταφέρονται με λεωφορεία στην κινητή μονάδα ενώ θα υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, που θα τους υποδέχεται. Το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο τα παιδιά του σχολείου, αλλά όλα τα παιδιά, ανασφάλιστα και μη, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να εξεταστούν.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002. Έως και το τέλος του 2013 είχαν συνολικά εξεταστεί 41.852 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.
Ορισμένα από αυτά διαγνώστηκαν με σοβαρές παθήσεις που δεν γνώριζαν και κυριολεκτικά έσωσαν τη ζωή τους. Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτης» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.