Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό «Η κόρη μου 10 μηνών δεν σηκώνεται μόνη της, ούτε μπουσουλάει... Είναι ανησυχητικό;»

«Η κόρη μου 10 μηνών δεν σηκώνεται μόνη της, ούτε μπουσουλάει... Είναι ανησυχητικό;»

«Εδώ και αρκετό καιρό με απασχολεί η κινητική ανάπτυξη της κορούλας μου. Είναι 10 μηνών και δεν σηκώνεται μόνη της, δεν μπορεί να κρατήσει σταθερό το σώμα της για αρκετή ώρα, ούτε βέβαια μπουσουλάει. Για να σηκωθεί, αναζητάει να πιάσει τα χέρια μου, βάζει δύναμη στα πόδια της και σηκώνεται. Βέβαια είναι ένα αρκετά βαρύ και ψηλό παιδί, είναι 12 κιλά και 80 πόντους. Πότε θα πρέπει να το ψάξω περαιτέρω; Είναι ανησυχητικό που ακόμα δεν σηκώνεται μόνη της;»

Απαντά ο Παιδίατρος Δρ. Κομματάς Κώστας

Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσει κάποιος, χωρίς να έχει δει το παιδάκι. Είναι όντως πολύ μεγαλόσωμο μωράκι, οπότε δικαιολογείται μια τέτοια καθυστέρηση. Εάν κάθεται σταθερά και εάν με τη βοήθεια των χεριών σας, σηκώνεται και τα ποδαράκια του κρατούν το βάρος του, τότε νομίζω πως ΔΕΝ υπάρχει θέμα. Σε μια τέτοια περίπτωση συστήνω αναμονή για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δρ. Κομματάς Κώστας – Παιδίατρος
Φιλιππουπόλεως 74, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 725520, 6944374370
E-mail: kostaskomm@gmail.com
www.opediatrosmou.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter