Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών «Η κόρη μου 17 μηνών πετάει τα παιχνίδια της όταν ζορίζεται με κάτι...»

«Η κόρη μου 17 μηνών πετάει τα παιχνίδια της όταν ζορίζεται με κάτι...»

«Έχω ένα κοριτσάκι 17 μηνών. Είναι ένα δραστήριο, κοινωνικό παιδάκι. Ο προβληματισμός μου είναι όσον αφορά την ώρα του παιχνιδιού. Ενώ έχει ενδιαφέρον να παίξει με τα παιχνίδια του, είναι φορές (τις περισσότερες) που όταν κάτι τη ζορίζει ή πρέπει να το επεξεργαστεί περισσότερο, π.χ. παζλ (να βρούμε σε καρτούλες ζώων το σκυλάκι) τα παρατάει ή νευριάζει και τα πετάει. Επίσης, είναι φορές που με το ίδιο πάθος σκορπάει και πετάει όλα τα παιχνίδια της. Είναι της ηλικίας ή κάτι έκανα λάθος;»

Γράφει η Αλεξάνδρα Καππάτου, Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος - Συγγραφέας

Η συμπεριφορά της μικρής είναι αναμενόμενη για ένα παιδί 17 μηνών. Κεντρικός άξονας του ενδιαφέροντός της είναι η ανακάλυψη του κόσμου γύρω της. Έχει κατακτήσει τη βάδιση, τρέχει, σκαρφαλώνει, ξεκινά και σταματά με ασφαλή τρόπο. Δείχνει περιέργεια να αγγίξει ότι βλέπει γύρω της, να δοκιμάσει νέες εμπειρίες, οπότε ό,τι στατικό δεν της κινεί το ενδιαφέρον για πολύ ώρα. Να ενθαρρύνετε την αυτενέργεια και την ανεξαρτησία της πάντα με τον διακριτικό σας έλεγχο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να της δίνετε απλές εντολές, να την εξοικειώνετε με ήχους της καθημερινής ζωής και με δραστηριότητες που κάνετε. Σταδιακά, θα της βάζετε κάποιους λίγους κανόνες και θα προσπαθείτε με ηρεμία και σταθερότητα να τους μάθει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.