Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών "Η κόρη μου είναι 13 μηνών. Εδώ και μερικές μέρες κοκκίνησε το ένα μάτι αρχικά και μετά και το άλλο και τα τρίβει συνεχώς..."

"Η κόρη μου είναι 13 μηνών. Εδώ και μερικές μέρες κοκκίνησε το ένα μάτι αρχικά και μετά και το άλλο και τα τρίβει συνεχώς..."

girl-sore-eye-315"Η κόρη μου είναι 13 μηνών. Εδώ και μερικές μέρες κοκκίνησε το ένα μάτι αρχικά και μετά και το άλλο και τα τρίβει συνεχώς. Δεν έχει τσίμπλες όμως τι μπορεί να συνέβη και τι βάζουμε στα μάτια; ".

Απαντά η Μαριτίνα Χατζηπέτρου, παιδίατρος

Συνήθως το πρόβλημα αυτό προέρχεται από μικροερεθισμούς επειδή σε αυτή την ηλικία τα παιδιά  βάζουν τα χέρια  στα μάτια και τα τρίβουν ενώ υπάρχει και η περίπτωση να έπαιζε με κάποιο βρώμικο παιχνίδι το όποιο ακούμπησε στα μάτια της. Όταν είναι μικρό το πρόβλημα βάζουμε τεχντητα δάκρυα ή απλά κολλύρια, που είνα ηρεμιστικά για τον ερεθισμό του ματιού. Σε περίπτωση που υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να υπάρχει μία μόλυνση χρησιμοποιούμε τα κολλύρια κατόπιν ιατρικής συνταγής..


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.