Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία «Η κόρη μου είναι 15 ετών και ανησυχεί πολύ για το ύψος της...»

«Η κόρη μου είναι 15 ετών και ανησυχεί πολύ για το ύψος της...»

Η κόρη μου είναι 15 ετών και ανησυχεί πολύ για το ύψος της. Είναι 1,48. Η αδελφή της, αν και είναι πιο μικρή είναι ήδη 1,55. Παράλληλα, το συγκρίνει και με το δικό μου ύψος. Είμαι 1,60 εκατοστά. Ο πατέρας της είναι 1,70. Κάναμε αναλύσεις και μας είπαν ότι είναι κανονικές, απλά το κορίτσι μου θα είναι μικροκαμωμένο (δηλαδή κοντό, όπως το μεταφράζει εκείνη).

Απαντά η παιδίατρος Ελισάβετ Ευσταθίου

Όπως μου περιγράφετε την κατάσταση, το κορίτσι σας έχει λάβει σχεδόν το τελικό ανάστημά της. Κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν να θέσετε δύο στόχους: πρώτον να απαλλάξετε τον εαυτό σας από ενοχές για το ανάστημα του παιδιού σας. Ως γονιός έχετε ανησυχήσει, κάνατε έλεγχο στο παιδί σας αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που μπορούσε να ανατραπεί με κάποια θεραπεία (όπως ορμονικό πρόβλημα). Δεύτερος στόχος που θα ήταν καλό να θέσετε είναι να κάνετε κάθε προσπάθεια να ανεβάσετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας. Το ύψος σε ένα άτομο δεν είναι ο χρυσός κανόνας για να είναι αρεστό στην κοινωνία, να προοδεύσει, να επιτύχει και να κάνει πράγματα. Δώστε έμφαση στις υπόλοιπες αρετές και χαρίσματα που έχει η κόρη σας.

Προσπαθήστε με κάθε ευκαιρία εσείς και το περιβάλλον να την επιβραβεύετε. Προσπαθήστε να την κάνετε να αγαπήσει και να σέβεται τον εαυτό της. Δεν λέω ότι αυτό είναι μια πανεύκολη υπόθεση, ούτε ένα κουμπάκι που το πατάς και τελείωσε. Θέλει καθημερινή προσπάθεια και στόχους στη ζωή που θα ήταν καλό να βοηθήσετε την ίδια να θέσει. Σταματήστε να περιφέρετε το παιδί σε γιατρούς γιατί κανείς δεν κάνει θαύματα. Αυτό που πετυχαίνετε με αυτό είναι περισσότερο στρες σε εσάς και κυρίως στο παιδί σας. Προσπαθήστε να μην αναφέρετε το θέμα αυτό, αφήστε το μακριά σας και προχωρήστε ωθώντας το παιδί σας να θέτει στόχους, να πετυχαίνει πράγματα για να ανέβει η αυτοπεποίθησή του. Επίσης, θα μπορούσε να σας βοηθήσει μια παιδοψυχολόγος σε αυτό το θέμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.