Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Η κόρη μου έχει εμμονή με τις έγκυες, βλέπει γέννες στο διαδίκτυο... Πρέπει να ανησυχήσω;"

"Η κόρη μου έχει εμμονή με τις έγκυες, βλέπει γέννες στο διαδίκτυο... Πρέπει να ανησυχήσω;"

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το site σας. Απευθύνομαι σε εσάς επειδή αδυνατώ προς το παρόν οικονομικά να πάω σε κάποιον ειδικό. Η κόρη μου σήμερα 9 ετών, έχει εμμονή με τις έγκυες εδώ και 3 χρόνια τουλάχιστον. Έχει ξεφυλλίσει το βιβλίο που είχα εγώ ως έγκυος, ακούει τις ιστορίες με την εγκυμοσύνη όταν είμαι με τις φιλενάδες μου (μόνο τότε έρχεται να ακούσει), βλέπει γέννες με άνεση στο youtube, βέβαια κρυφά από εμένα και όσες φορές την έχω "τσακώσει", την έχω μαλώσει και όταν τη ρωτάω για ποιο λόγο το κάνει αυτό, η απάντηση της πάντα είναι "αφού μου αρέσουν". Πρέπει να ανησυχώ για κάτι; Να πω βέβαια πως είμαι χωρισμένη από 7 μηνών και χωρίσαμε λόγω έντονων καβγάδων και ξύλου κατά την εγκυμοσύνη μου. Υπάρχει περίπτωση να την έχει επηρεάσει; Επίσης δεν έχει επαφή με τον πατέρα της. Σας ευχαριστώ πολύ.

Απαντά η Μπριντάκη Παρασκευή, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος

Μοιάζει η μικρή να ψάχνει απαντήσεις γύρω από τη δική της γέννηση. Έχει ανάγκη να συνδεθεί με την ιστορία της. Προσπαθεί να κατανοήσει γιατί ένα όμορφο γεγονός όπως ή κύηση μπορεί να φέρει εντάσεις. Μιλήστε της ψύχραιμα και προσπαθήστε να την καθησυχάσετε. Ρωτήστε την εάν θέλει να δείτε μαζί κάποιο ντοκιμαντέρ, ταινία ή κάποιο υλικό που αφορά την κύηση. Φτιάξτε μαζί κολλάζ, ζωγραφίστε, παίξτε, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, μιλήστε ανοιχτά για τη διαδικασία. Μείνετε ψύχραιμη, η μικρή θέλει να νιώσει ασφάλεια. Εάν δείτε ότι τα συμπτώματα παραμένουν καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος
www.greekpsychologist.com
Email: evi_mprintaki@yahoo.gr
Τηλ.: 6936637612 / 2114048794


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.