Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Η κόρη μου έχει προσκολληθεί στη γιαγιά της που την μεγάλωσε και αρνείται να πάει στον παιδικό σταθμό..."

"Η κόρη μου έχει προσκολληθεί στη γιαγιά της που την μεγάλωσε και αρνείται να πάει στον παιδικό σταθμό..."

Η κόρη μου 4 ετών έχει προσκολληθεί στη γιαγιά της που την μεγάλωσε και αρνείται να πάει στον παιδικό σταθμό. Εδώ και δύο εβδομάδες αρνείται. Όταν την ετοιμάζει το πρωί, την αγκαλιάζει, την φιλάει συνεχώς και την παρακαλάει να μην πάει. Η γιαγιά πρέπει να φύγει για επαρχία και σε δύο μήνες για Αμερική. Τις νύχτες κλαίει, τσιρίζει και διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο. Η αδερφή της 15 μηνών πηγαίνει κάθε πρωί στο βρεφονηπιακό σταθμό. Τι να κάνω; Η γιαγιά νιώθει τύψεις.

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος

Δώστε λίγο χρόνο στη μικρή, φυσικό είναι να αντιδρά. Αισθάνεται ότι ένας δικός της άνθρωπος θα φύγει από κοντά της και αυτό της προκαλεί άγχος και αναστάτωση. Προσπαθήστε να την καθησυχάσετε και να την ηρεμήσετε. Δώστε την επιλογή να περάσει τις ημέρες με τη γιαγιά της όπως επιθυμεί. Μην κάνετε τον αποχωρισμό πιο δύσκολο, παραμείνετε σταθερή στον τρόπο που εκδηλώνετε τα δικά σας συναισθήματα. Είναι σημαντικό να αποπνέουν σιγουριά, ασφάλεια. Αναζητήστε με την μικρή τρόπους που θα διευκολύνουν την επικοινωνία με την γιαγιά της. Αποφύγετε να προσδιορίσετε το διάστημα επιστροφή της, εάν δεν το γνωρίζετε. Μιλήστε της για την καθημερινότητα που θα έχει εκεί η γιαγιά της. Συνήθως τα παιδιά θέλουν να ξέρουν τι θα κάνει το πρόσωπο αναφοράς όταν απουσιάζει.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος – Οικογενειακη Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολογος
Τηλ: 6936637612/ 215 5300652
http://www.greekpsychologist.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.