Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Η κόρη μου όταν έρχεται αντιμέτωπη με κάποιο παιδάκι που τη σπρώχνει ή τη δαγκώνει, δεν αντιδρά καθόλου, αλλά..."

"Η κόρη μου όταν έρχεται αντιμέτωπη με κάποιο παιδάκι που τη σπρώχνει ή τη δαγκώνει, δεν αντιδρά καθόλου, αλλά..."

Έχω ένα κοριτσάκι δυόμισι ετών, το οποίο ενώ είναι ένα παιδί δραστήριο, διεκδικητικό, κοινωνικό και επικοινωνιακό, όταν έρχεται αντιμέτωπο με κάποιο παιδάκι που μπορεί να τη σπρώξει-χτυπήσει-δαγκώσει, δεν αντιδρά καθόλου... αρχικά αιφνιδιάζεται, μένει σχεδόν απαθής, και μετά έρχεται να μου αναφέρει το περιστατικό (κάποιες φορές καλίγοντας). Γιατί το κάνει αυτό; Πώς θα τη μάθω να προστατεύει τον εαυτό της;

Απαντά η παιδοψυχολόγος Παρασκευή Μπριντάκη

Επιθετική συμπεριφορά συχνά συναντάμε σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, είναι η φάση που μαθαίνουν να διεκδικούν, να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, το θυμό τους ή ακόμη και την κούρασή τους.  Όταν το παιδί πέσει θύμα μιας τέτοιας συμπεριφοράς καλό θα ήταν να μάθει να βάζει τα όριά του, να υπερασπίζεται τον εαυτό του με φράσεις τύπου, "μη με πειράζεις", "ασε με ήσυχο". Στο ερώτημα πως να ενδυναμώσουμε το παιδί πρώτο μέλημα μας είναι να  ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή του, δίνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες, να το ενθαρρύνουμε, να του καλύπτουμε τις συναισθηματικές ανάγκες του, να ακούμε προσεχτικά τι έχει να μας πει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.