Αρχική Infokids Υγεία «Η κόρη μου θέλει να τρυπήσει τα αυτιά της. Μήπως όμως είναι ακόμη πολύ μικρή γι’ αυτό;"

«Η κόρη μου θέλει να τρυπήσει τα αυτιά της. Μήπως όμως είναι ακόμη πολύ μικρή γι’ αυτό;"

binkd-temporary-tattoo-earrings-for-kids-1

Είναι μόλις 5 ετών αλλά βλέπει κάποια άλλα κοριτσάκια στον παιδικό σταθμό και μας ζητάει να βάλει κι αυτή σκουλαρίκια.»

Απαντά ο παιδίατρος Αρης Γκίνης:

«Βασικά δεν υπάρχει η κατάλληλη ηλικία για να τρυπήσει ένα κοριτσάκι τα αυτιά του. Είναι θέμα ας το πούμε πολιτιστικής παράδοσης ή απλά μόδας. Οι λόγοι που ίσως χρειαστεί να αναβάλλεται προσωρινά το τρύπημα, είναι καθαρά υγιεινής.

Δηλαδή, όταν τρυπάμε τα αυτιά χρειάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, 3-4 μήνες, να γυρνάμε καθημερινά τα σκουλαρίκια και να βάζουμε στους λοβούς οινόπνευμα. Αν είστε σίγουροι ότι και το παιδί και εσείς θα μπορείτε να το φροντίζετε στην παρούσα φάση, καλώς. Αλλιώς αφήστε το για αργότερα, που το παιδί θα είναι σε ηλικία να το φροντίζει μόνο του.

Επίσης, πάντα υπάρχει η πιθανότητα μόλυνσης. Στις μικρές ηλικίες τα παιδιά αργούν να εκφράσουν την ενόχληση, αν της προκαλεί φαγούρα ή την καίει, κι έτσι υπάρχει κίνδυνος η μόλυνση να εξελιχτεί ραγδαία.

Ακόμη, στις μικρές ηλικίες κάποια παιδάκια συνηθίζουν να βάζουν μικρά αντικείμενα στο στόμα τους. Αν λοιπόν αυτό είναι μία από τις συνήθειες και της δικής σας κόρης, δεν αποκλείεται να βγάλει το σκουλαρίκι και να το βάλει στο στόμα.

Τέλος, συμβουλευτείτε οπωσδήποτε τον παιδίατρό σας αν το παιδί έχει τάση  να δημιουργεί υπερτροφικές ουλές. Θα σας πει αν μπορεί να τρυπήσει τώρα τα αυτάκια του και πώς να περιποιείστε.

tripimaaftionpaidiou

Σε κάθε περίπτωση, θυμηθείτε ότι το τρύπημα των αυτιών δεν είναι ένα παιχνίδι. Προτιμήστε το παιδί να φοράει μικρά σκουλαρίκια και ποτέ κρεμαστά. Επιλέξτε να τα τρυπήσετε σε ένα γνωστό σας κοσμηματοπωλείο όπου τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής. Βάλτε σκουλαρίκια από χρυσό 14 καρατίων ή από χειρουργικό ατσάλι, ή από πλαστικό ιατρικών προδιαγραφών που δεν έχει καθόλου νικέλιο."


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.