Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Η κορούλα μου φοβάται παρά πολύ τον παιδίατρο. Τι να κάνω;

Η κορούλα μου φοβάται παρά πολύ τον παιδίατρο. Τι να κάνω;

mammut-pharma-weltgesundheitstag-speziell-fuer-kinder“Η κόρη μου κάθε φορά που πάμε στον παιδίατρο φοβάται απίστευτα, ειδικά όταν πάει ο γιατρός να την εξετάσει. Ο χειρότερος φόβος της είναι τα εμβόλια. Τι μπορώ να κάνω για να την ηρεμώ και να μην κλαίει συνέχεια;”

Aπαντά ο Σπύρος Μαζάνης, παιδίατρος

Αγαπητή φίλη, δεν μάς λέτε και κάτι πρωτότυπο. Γενικά τα παιδιά φοβούνται όταν πηγαίνουν στον παιδίατρο, όχι γιατί φοβούνται τον ίδιο τον παιδίατρο αλλά αυτό που κάνει, δηλαδή το εμβόλιο, που είναι ένα τσίμπημα και όπως και να το κάνουμε πονάει. Χρειάζεται μια προετοιμασία από το σπίτι. Θα πρέπει να εκθειάζετε τον παιδίατρο και αυτό που κάνει, ότι δηλαδή τα εμβόλια είναι για καλό, για να μην αρρωσταίνουμε και να είμαστε δυνατοί. Μπορείτε να παίζετε και τον γιατρό στο σπίτι, να έχετε κάποιες ψεύτικες σύριγγες ώστε με αυτόν τον τρόπο να απαλύνουμε την αγωνία και τον πόνο του παιδιού. Σίγουρα μετά τα 2 χρόνια της ζωής, το παιδί έχει συνηθίσει αυτή τη διαδικασία και θα δείτε ότι σιγά-σιγά θα ηρεμεί και θα δέχεται την επίσκεψη στον παιδίατρο με περισσότερη καρτερικότητα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.