Η κορυφαία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από μια νέα γυναίκα προς μια μητέρα με το 25 ημερών μωρό της που πήγε να ψωνίσει στη λαϊκή αγορά για άπορους πολίτες

stouraiti_moroΟ πόνος και η αγωνία για την καθημερινότητα περίσσευε στη δωρεάν λαϊκή αγορά για οικονομικά αδύναμους πολίτες των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, την Κυριακή, στην πλατεία Αγάλματος, στο Κορωπί. Άνδρες και γυναίκες που έχουν σταματήσει να χαμογελούν εδώ και καιρό πήραν μια βαθιά ανάσα έχοντας στα χέρια τους μερικές σακούλες με τρόφιμα. Στο σπίτι τα παιδιά θα είχαν επιτέλους την ευκαιρία να φάνε κάποια πράγματα που για ολόκληρη την οικογένεια θεωρούνται – ενώ δεν θα έπρεπε να είναι – είδη πολυτελείας.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που έρχονταν στη λαϊκή ήταν και γυναίκες του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών Αττικής. Βρέθηκαν ολομόναχες να μεγαλώνουν μικρά παιδιά και να προσπαθούν, παράλληλα, να επιβιώσουν.

Ανάμεσα σε αυτές τις νέες γυναίκες και μια ακόμη η οποία κρατούσε στα χέρια της ένα μωράκι μόλις 25 ημερών. Η ιστορία της δεν έχει σημασία. Το πιο σημαντικό είναι ότι η κοπέλα αυτή πολεμούσε να αναστήσει μόνη της την ψυχούλα αυτή.

Λένε, κατά την παράδοση, ότι τα παιδιά δεν πρέπει να βγουν από το σπίτι μέχρι να σαραντίσουν. Η μάνα αυτή όμως δεν είχε ούτε καν την πολυτέλεια να τηρήσει τις παραδόσεις. Ήρθε στη λαϊκή του Κορωπίου για να προμηθευτεί τρόφιμα για να μπορέσει στη συνέχεια να θηλάσει το μωρό της. Όμως το μόλις 25 μερών μωρό κέρδισε τις καρδιές όλων. Ανάμεσά τους και της Ρούλας, της κόρης της Ομοσπονδίας Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κώστα Στουραΐτη. Η μορφή της άλλαξε εντελώς μόλις πήρε το παιδί στην αγκαλιά της. Και δε δίστασε ούτε στιγμή. Συνομίλησε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Φώφη Σταθοπούλου και αποφάσισε.

Ανέλαβε τη σίτιση και το ντύσιμο του παιδιού για το επόμενο μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ δεσμεύθηκε ότι αν δεν βρεθεί άλλος να το βαφτίσει θα το κάνει αυτή! Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να το διαφημίσει η Ρούλα Στουραΐτη παρέδωσε μαθήματα ανθρωπιάς στην πλατεία Αγάλματος στο Κορωπί.

Όταν η κ. Σταθοπούλου ανακοίνωσε στη μητέρα του μωρού την απόφαση της κ. Στουραΐτη, αυτή – η μάνα – ξέσπασε σε λυγμούς ενώ οι άλλες γυναίκες του Συλλόγου χειροκροτούσαν.

Τύχη αγαθή ήταν ότι το notioanatolika.gr βρέθηκε μπροστά στη σκηνή και την κατέγραψε όπως και τις αντιδράσεις όλων.