Η Κούνεβα μίλησε στην Παλιοσπύρου για τη δική της επίθεση με βιτριόλι: «Έπρεπε να ζήσω για να μεγαλώσω το παιδί μου»

14 χρόνια από την επίθεση με βιτριόλι που προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία της, η Κωνσταντίνα Κούνεβα συνομίλησε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για την κοινή τους τραυματική εμπειρία σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο Pod.gr. 

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για να μην υπάρξει επανάληψη της τραγωδίας, ενώ η ίδια δεν νιώθει θυμό αλλά θα ήθελε να μιλήσει με τους δράστες.

«Είπα απλά στους εργαζομένους τα δικαιώματα τους, το αυτονόητο. Ούτε έκλεψα, ούτε σκότωσα, ούτε έκανα κάποιο σκάνδαλο. Δεν ξέρω γιατί μου έκαναν αυτή την επίθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων η Κούνεβα.

Όσον αφορά στην περιπέτειά που ξεκίνησε από τότε για την υγεία της, η Κωνσταντίνα Κούνεβα είπε:

«Τα χειρουργεία δεν τελειώνουν. Έχω χάσει ένα μάτι και το άλλο υπολειτουργεί».

«Τα χειρουργεία δεν τελειώνουν. Έχω κάνει πάνω από 40 σίγουρα. Αυτό το υγρό καίει το κόκκαλο για 20 μέρες. Δεν μπορεί να βοηθήσει κάτι για να σταματήσει το έγκαυμα. Καίει και καταστρέφει. Εκτός από το μέτωπο, όλα τα άλλα είναι μοσχεύματα. Δε μπορώ να καταλάβω από που έρχεται ο ήχος. Έχω χάσει ένα μάτι και το άλλο υπολειτουργεί».

Η ίδια συμπλήρωσε πως δεν έχει θυμό γι’ αυτό που της συνέβη αλλά θα ήθελε πολύ να μιλήσει με αυτούς που ουσιαστικά της κατέστρεψαν τη ζωή.

«Έπρεπε να ζήσω για να μεγαλώσω το παιδί μου»

«Δύο πράγματα μου δίνανε δύναμη. Το παιδί μου και οι φωνές από την αυλή στο νοσοκομείο. Μαζευόντουσαν εργαζόμενοι και διαδήλωναν για μένα. Άνοιγα τα παράθυρα και τους άκουγα. Έπρεπε να ζήσω για να μεγαλώσω το παιδί μου», συμπλήρωσε.

Η επίθεση με βιτριόλι που σημάδεψε μια για πάντα τη ζωή της

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα γεννήθηκε το 1964 στη Βουλγαρία και ήρθε ως μετανάστρια στην Ελλάδα το 2001, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας, που είχε ο 4χρονος τότε γιος της. Έχει σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία. Το 2003 η Κούνεβα άρχισε να εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των ΗΣΑΠ. Δυναμική και δραστήρια, ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό με ζήλο και πάθος, προκαλώντας αρκετές φορές αντιδράσεις και βέβαια πολλές αντιπάθειες.

Ήταν βράδυ 22 Δεκεμβρίου 2008, όταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα πηγαίνοντας σπίτι της δέχθηκε επίθεση από δυο άγνωστους άντρες με βιτριόλι. Την περιέλουσαν με βιτριόλι και την ανάγκασαν να το καταπιεί. κές επεμβάσεις και θεραπείες.

«Ο ένας πετάχθηκε ξαφνικά μπροστά μου και από πολύ μικρή απόσταση, έριξε στο πρόσωπό μου το υγρό που υπήρχε στο δοχείο», είπε η κυρία Κούνεβα. Ο πόνος που ένιωσε δεν μπορεί να περιγράφει με λόγια. Ηταν ό,τι πιο φρικτό έχει ζήσει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. «Ακόμα θυμάμαι την ταχύτητα με την οποία έλιωσε πάνω μου το δερμάτινο μπουφάν που φορούσα. Φανταστείτε ότι οι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ όταν έφτασαν, δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν».

Το βιτριόλι προκάλεσε στην Κωνσταντίνα Κούνεβα τεράστια προβλήματα υγείας. Εκτός από το πρόσωπο, το λαιμό, τα μάτια και τα χέρια, κάποιες σταγόνες πέρασαν στο στόμα της, με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι φωνητικές χορδές, ο οισοφάγος και τα πνευμόνια της. Έδωσε μεγάλη μάχη, προκειμένου να τα καταφέρει με πάνω από 30 χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ έχει μπροστά της και άλλες.

Έχασε την όρασή της από το ένα μάτι και υπέστησαν ζημιές ζωτικά της όργανα, Από εκείνη τη μέρα άρχισε ένας γολγοθάς στα νοσοκομεία με απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η επίθεση στην Κούνεβα, αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ως εργατικό ατύχημα και επιδίκασε αποζημίωση 250.000 ευρώ στην παθούσα από την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ.

Διαβάστε επίσης:

“Ένα νανούρισμα για σένα Μιχάλη μου, που δε μπορούμε να σε φέρουμε πίσω”: Θρήνος για τον 17χρονο στην Ικαρία

«Ατυχήσατε…»: Γονιός 4χρονου καταγγέλει τον Γολγοθά που αντιμετώπισε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

5 αλμυρά σνακ για το ταπεράκι της παραλίας που θα ζήλευαν και τα beach bars

2 οικογένειες με 3 παιδιά έχασαν το σπίτι τους στην φωτιά της Ανθούσας – Ζητούν ρούχα, παπούτσια και σχολικά είδη