Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Η «Κυρία Προέδρου» η πιο ξεκαρδιστική κωμωδία για δύο μόνο Κυριακές στην Πολιτεία Θεάτρου (6 & 13/4)

Η «Κυρία Προέδρου» η πιο ξεκαρδιστική κωμωδία για δύο μόνο Κυριακές στην Πολιτεία Θεάτρου (6 & 13/4)

Κα Προέδρου Γ1΄Κατόπιν απαιτήσεως των φίλων θεατών της Πολιτείας Θεάτρου, η «Κυρία Προέδρου» των Μωρίς Ιννεκέμ (1863-1926) & Πιέρ Βεμπέρ (1869-1942) σε διασκευή Μαρία Μπαλτατζή, θα επισκεφθεί ξανά το Θεατρικό Σαλόνι της Πολιτείας Θεάτρου, για δύο μόνο Κυριακές στις 6 και 13 Απριλίου 2014.

Μια κωμωδία παρεξηγήσεων και ανατροπών, όπου μέσα από το άφθονο γέλιο αναδεικνύονται όλα τα φαινόμενα σήψης, που επικρατούν στα Υπουργεία, η Κακοδιοίκηση, η Ρουσφετολογία, η Αναξιοκρατία, η Ατιμία που υμνεί την Τιμιότητα, η Δικαιοσύνη που βρίσκεται μόνιμα εν Aδίκω και το Σεξ σαν κυρίαρχος παράγοντας επηρεασμού για κοινωνική άνοδο. Κι όλα αυτά διαχρονικές «αξίες»…

Παρίσι αρχές 20ου αιώνα… Σαν να μην πέρασε μια μέρα…
Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου μιας μικρής επαρχιακής πόλης της Γαλλίας, του Γκρε, Γκαστόν Τρικουάν, είναι παντρεμένος χρόνια με μια πρώην μαγείρισσα, την Αγλαΐα. Διάγει έναν απόλυτα ενάρετο συζυγικό βίο, έχοντας συμβιβαστεί και με την ταπεινή καταγωγή της, αλλά και με τη δική του επαγγελματική στασιμότητα. Την πλήξη και την ανία της ζωής του, διαταράσσει απρόοπτα η άφιξη ενός μουσικού θιάσου στην πόλη με πρωταγωνίστρια την διάσημη Γκωμπέτ.

Μια φάρσα του άτακτου Εισαγγελέα του Γκρέ, Πεγκλέ, θα οδηγήσει την Γκωμπέτ στο σπίτι του. Στο σπίτι του όμως φθάνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Γκωντέ, δεδομένης της απουσίας της Αγλαΐας σε ταξίδι. Ο Υπουργός, θεωρεί ότι η Γκωμπέτ είναι η κυρία Τρικουάν, πράγμα που δεν διαψεύδoυν, από φόβο, ο Τρικουάν και η Γκωμπέτ. Ο Υπουργός δεν αργεί να υποκύψει στη γοητεία της Γκωμπέτ. Προσπαθεί, λοιπόν, επιστρέφοντας στο Παρίσι και σε συνεργασία με τον διευθυντή του Οκτάβιο Ροζμόντ, να αναβαθμίσει τον σύζυγό της, προκειμένου να μετατεθεί στο Παρίσι, για να μπορεί να συναντά την Γκωμπέτ.

Δυστυχώς όμως στο Υπουργείο καταφθάνουν -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας-η Αγλαΐα, ο Τρικουάν και η Γκωμπέτ. Η ζωή του Υπουργού Δικαιοσύνης θα δυσκολέψει πολύ. Επιπρόσθετα, ο Γραμματέας του, ο Μαριούς, τον αντιπαθεί φοβερά και του βάζει συνέχεια τρικλοποδιές για να τον καταστρέψει… Το Υπουργείο μετατρέπεται σε αρένα παρεξηγήσεων, ίντριγκας και ερώτων…

Σκηνοθεσία/Διδασκαλία Ρόλων/ Σκηνικά/ Κοστούμια/Μουσική Επένδυση:
Μαρία Μπαλτατζή

Φωτογραφία-Επιμέλεια Αφίσας: Γιώργος Θεοδωρίδης

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Βέτα Γκατζά: (Αγλαία-Σύζυγος Τρικουάν)
Νίκος Δερτιλής: (Γκωντέ-Υπουργός)
Παναγιώτης Δημάκης: (Πεγκλέ-Εισαγγελέας)
Αχιλλέας Δημητριάδης: (Μαριούς-Γραμματέας Υπουργού)
Μαρία Μπαλτατζή: (Γκωμπέτ-Ηθοποιός)
Aχιλλέας Ματούλης: (Τρικουάν-Πρόεδρος Δικαστηρίου)
Παναγιώτης Παπαναστασίου: (Ροζμόντ-Δ/ντής Ιδιαίτερου Γραφείου Υπουργού)

Ώρα Παράστασης: 20.30

Διάρκεια: 120΄ (Τρίπρακτο με 2 διαλείμματα)
Θέσεις περιορισμένες / Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση
Τιμή εισιτηρίου: 10€ (με ποτό)

Πολιτεία Θεάτρου
Ολύμπου 88 (Αρχαία Αγορά), Θεσσαλονίκη
Τηλ.2310.272.909 - 2310.285.452 - 6974.195.079
www.politeiatheatrou.blogspot.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.