Αρχική Νέα Η Lego λανσάρει νέα φιγούρα σε αναπηρικό καροτσάκι

Η Lego λανσάρει νέα φιγούρα σε αναπηρικό καροτσάκι

Η Lego έχει βγάλει από καουμπόηδες μέχρι stormtroopers, αλλά της πήρε 84 χρόνια για να λανσάρει μία πραγματική, αληθινή φιγούρα.Την προηγούμενη εβδομάδα, η Lego αποκάλυψε ότι θα κυκλοφορήσει την πρώτη φιγούρα της σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία επιχειρεί να λανσάρει ένα αντίστοιχο παιχνίδι, αφού τον Ιούλιο είχε κυκλοφορήσει μία αντίστοιχη εκδοχή φιγούρας σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την διαφορά ήταν έδειχνε έναν ηλικιωμένο, κάτι που δεν είχε θετική ανταπόκριση από τους καταναλωτές και τα άτομα με αναπηρία. Η νέα φιγούρα είναι νεότερη και πολύ χαρούμενη.

lego-wheelchair_wide-bebf2fb121a4d077e66c1956ba107b1365196171-s900-c85

Πριν από έναν χρόνο δημιουργήθηκε η καμπάνια #ToyLikeMe στην οποία 20.000 άνθρωποι υπέγραψαν και ζήτησαν από τα lego τουβλάκια να υπάρξει δίκαιη εκπροσώπηση της κοινότητας των αναπήρων. Η μητέρα ενός παιδιού με προβλήματα όρασης δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC "5 Live" ότι ενθουσιάστηκε όταν ανακάλυψε πως η εταιρεία Lego επρόκειτο να δημιουργήσει φιγούρες καθισμένες σε αναπηρικές καρέκλες. H εκπρόσωπος της καμπάνιας ισότητας «Τoylikeme», Karen Newell, δήλωσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι δημιουργούνται παιχνίδια τα οποία αντιπροσωπεύουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

lego-wheelchair-figure

Η καμπάνια ισότητας, δημιουργήθηκε από μια ομάδα γονέων η οποία παρατήρησε το κενό στην αγορά για παιχνιδιών ειδικών εκδόσεων που αντιπροσωπεύουν τα άτομα με αναπηρίες, και ανάρτησε μια online αίτηση όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 20.000 υπογραφές.

Έτσι, η Lego, ανταποκρίθηκε στο «κάλεσμα» και δημιούργησε την ειδική έκδοση φιγούρων, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Σε συνεργασία με την Huffingtonpost.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.