Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Η Λίμνη των Κύκνων» από το Μπαλέτο της Αυστραλίας στον Λευκό Πύργο (20/6)

«Η Λίμνη των Κύκνων» από το Μπαλέτο της Αυστραλίας στον Λευκό Πύργο (20/6)

australian ballet1Επ' ευκαιρία του εορτασμού της 30ης επετείου της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης και της Μελβούρνης, η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα διοργανώνει την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, στις 20:00, στον Λευκό Πύργο την προβολή του έργου «Η Λίμνη των Κύκνων» από το Μπαλέτο της Αυστραλίας, σε πρωτότυπη χορογραφία του Αυστραλού χορογράφου παγκόσμιου κύρους Graeme Murphy. Το εν λόγω έργο έχει δεχτεί διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως ως πολιτιστικό προϊόν υψηλής αισθητικής και πρωτοτυπίας.

Στην προβολή θα παραβρεθεί η Πρέσβης της Αυστραλίας κα. Τζένη Πολυξένη Μπλούμφιλντ, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 κα. Μαρία Πασχαλίδου.

Principle 1 (1)«Η Αυστραλία έχει μία από τις πιο ποικιλόμορφες κοινωνίες στον κόσμο, με έναν από τους παλαιότερους πολιτισμούς και ανθρώπους από όλες τις γωνιές του πλανήτη, που διαμορφώνουν την ταυτότητα και το πολιτισμό μας. Ανάμεσά τους πολλοί Έλληνες. Η αδελφοποίηση της Μελβούρνης και της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει τις στενές σχέσεις των δύο πόλεων, που βασίζονται στη σημαντική παρουσία ελληνισμού στην Μελβούρνη, αλλά και στον έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα των δύο μητροπόλεων.

Οι Αυστραλοί καλλιτέχνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα της χώρας μας και χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης για την καινοτομία, το ταλέντο και το δυναμισμό τους. Παράδειγμα αποτελεί το Μπαλέτο της Αυστραλίας», επισημαίνει σε μήνυμά της, με αφορμή την εκδήλωση, η Πρέσβης της Αυστραλίας κα Τζένη Πολυξένη Μπλούμφιλντ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.