Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια "Η λίμνη των κύκνων" σε μια ανατρεπτική εκδοχή στην Πειραιώς 260 (από 7/6)

"Η λίμνη των κύκνων" σε μια ανατρεπτική εκδοχή στην Πειραιώς 260 (από 7/6)

116393Τι σχέση μπορεί να έχει το κλασικό μπαλέτο με τους αφρικανικούς χορούς; Την απάντηση δίνει η νεαρή νοτιοαφρικανή χορογράφος Ντάντα Μαζίλο, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και διασκευάζει τη Λίμνη των κύκνων, ανατρέποντας τα στερεότυπα του πιο διάσημου ρομαντικού μπαλέτου αλλά και τις ομοφοβικές προκαταλήψεις του κοινού.

 Με περισσή τόλμη, ταλέντο, δυνατή ενέργεια και χιούμορ αποθεώνει τις επιμειξίες: χρησιμοποιεί μια ομάδα από δώδεκα έγχρωμους άνδρες και γυναίκες χορευτές με πόδια γυμνά, τους ντύνει όλους ανεξαιρέτως με τα γνώριμα tutus και βάζει φωτιά στη Λίμνη καθώς η μουσική του Τσαϊκόφσκι συναντά ήχους σύγχρονων συνθετών.  Δεκατέσσερις κύκνοι, άνδρες και γυναίκες, με πόδια γυμνά, φορώντας tutus, κάνουν την εμφάνισή τους με την πλάτη γυρισμένη στο κοινό και με μια κίνηση στη λεκάνη που θυμίζει αφρικανικούς χορούς. Η πρώτη σκηνή δεν είναι παρά μια πρόγευση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε επίπεδο συμβόλων και ταμπού...
Χορογραφία
Dada Masilo

Μουσική
Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Steve Reich
Rene Avenant
Camille Saint-Saëns
Arvo Pärt

Φωτισμοί
Suzette Le Sueur

Κοστούμια
Dada Masilo
Suzette Le Sueur

Διάρκεια
60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων
25€
Φοιτητικό: 15€
Μειωμένο: 20€
Κάρτα ανεργίας: 5€
ΆμεΑ: 5€
Ο χώρος του Φεστιβάλ Αθηνών με αριθμό 260 στην οδό Πειραιώς βρίσκεται στον Ταύρο, στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με τη Σχολή Καλών Τεχνών, δεξιά κατεβαίνοντας προς Πειραιά αρκετά μετά την διασταύρωση της οδού Χαμοστέρνας. Η είσοδος στο χώρο γίνεται  από την οδό Πολυκράτους.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.