Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Η Λυρική και πάλι στους δρόμους: Σήμερα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός με όπερα αλά Γκρέκα

Η Λυρική και πάλι στους δρόμους: Σήμερα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός με όπερα αλά Γκρέκα

Stiloi

Με μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία - έκπληξη συνεχίζει η Εθνική Λυρική Σκηνή τις καλλιτεχνικές της δράσεις σε χώρους απρόσμενους στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής της εξωστρέφειας.

Απόψε το βράδυ στις 20:30, στο κέντρο της πόλης και σε έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο, το Ολυμπιείον στους Στύλους Ολυμπίου Διός, οι καταξιωμένοι Μονωδοί και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύουν άριες, ντουέτα και χορωδιακά από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου στα ελληνικά, τιμώντας έτσι την σπουδαία, μακρόχρονη παράδοση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο αρχείο της οποίας υπάρχουν εξαιρετικές μεταφράσεις λιμπρέτων όλων των διάσημων έργων στην ελληνική γλώσσα.

Οπερα αλά Γκρέκα ονομάζεται η νέα εκδήλωση της Λυρικής στο δημόσιο χώρο που ανοίγει στο κοινό και μέρος του αρχείου της Λυρικής Σκηνής όπου υπάρχουν καταγραμμένες σε ελληνική γλώσσα μερικά από τα σημαντικότερα λιμπρέτα της παγκόσμιας οπερατικής δημιουργίας.

Επιχειρείται, λοιπόν, μια λυρική βουτιά στο παρελθόν της ΕΛΣ που θα δώσει τη μοναδική ευκαιρία στο κοινό να συγκινηθεί με τα πάθη όχι της Lucia di Lammermoor αλλά της Λουκίας του Λαμμερμούρ και να ακούσει όχι το "La donne e mobile", αλλά το "Φτερό στον άνεμο" από τον Ριγολέττο του Βέρντι.

Συμμετέχουν η Χορωδία και Μονωδοί της ΕΛΣ.

Ώρα έναρξης: 20.30

Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης

Ολυμπιείον

Στύλοι Ολυμπίου Διός  - είσοδος από Βασ. Όλγας


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.