Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Η λύση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για τους παιδικούς σταθμούς

Η λύση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για τους παιδικούς σταθμούς

Kindergarten

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 31.153 παιδιά θα μείνουν εκτός του προγράμματος, γιατί δεν επαρκούν οι πόροι. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό, τη δική της λύση,  η οποία όμως θα πρέπει να εφαρμοστεί πριν την 1η Σεπτεμβρίου, όταν και θα ανοίξουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ- ΜΕΑ.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης προτείνει να αντληθούν και να αξιοποιηθούν αδιάθετοι πόροι από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι Κοινωνικές Δομές Παιδικής Φροντίδας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην επιστολή, συνολικά 91.153 παιδιά πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις δομές τη νέα σχολική περίοδο. Ωστόσο η υπάρχουσα χρηματοδότηση των 150 εκατομμυρίων ευρώ επαρκεί για την κάλυψη των 2/3 των αιτήσεων, δηλαδή 60.000 θέσεις. Προκειμένου να καλυφθούν τα επιπλέον 31.153 παιδιά που αν και πληρούν τις προϋποθέσεις μένουν εκτός του προγράμματος, ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του προγράμματος πρέπει να διαμορφωθεί στα 225 εκατομμύρια ευρώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.