Αρχική Σχολή Γονέων Η μαμά Ελένη αναρωτιέται: "Πόσο χάλια είναι όταν αρρωσταίνει η γυναίκα του σπιτιού;"

Η μαμά Ελένη αναρωτιέται: "Πόσο χάλια είναι όταν αρρωσταίνει η γυναίκα του σπιτιού;"

Εντελώς! Γιατί δεν έχεις μόνο τον πόνο σου, τον πυρετό σου, τη ζαλάδα σου, έχεις και όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν ενώ εσύ δεν μπορείς να τα κάνεις και ίσα που μπορείς να εξηγήσεις (λεπτομερώς) στον αγαπημένο και καλό σου που προσπαθεί και θέλει να βοηθήσει. Παρά όμως την καλή του θέληση, δεν το λες και piece of cake!

Γιατί δεν ξέρει πού είναι η συγκεκριμένη κατσαρόλα για να μαγειρέψει – ευτυχώς εσύ κλείνεις τα μάτια και βλέπεις το χάρτη των ντουλαπιών.

Γιατί δεν ξέρει πού είναι η θέση του τάπερ για να το βάλει στη θέση του – ευτυχώς εσύ ξέρεις.

Γιατί δεν έχει συνηθίσει να κάνει ο ίδιος -υπό τις δικές σου οδηγίες- όλα αυτά που εσύ κάνεις, έτσι, από μόνη σου!

Γιατί, γιατί, γιατί…

Δεν θα σε κουράσω με αυτά, ούτε θα γκρινιάξω, γιατί είμαι σίγουρη πως τα ξέρεις. Και σίγουρα δεν φταίει αυτός για όλα αυτά που δεν ξέρει/θυμάται. Εγώ κι εσύ φταίμε, που τα έχουμε πάρει όλα επάνω μας!

Αλλά το να αρρωσταίνει η μαμά έχει και τα καλά του.

Γιατί ο μπαμπάς θεωρεί αυτονόητο πως τα παιδιά θα βοηθήσουν – και έτσι τα παιδιά δοκιμάζουν π.χ. να καθαρίσουν πατάτες για να τους τηγανίσει ο μπαμπάς (και να κάνουν το δικό τους πάρτι στην κουζίνα ενώ εσύ τρως τη σουπίτσα σου). Ή, βγάζουν τα σκεπάσματα να λιαστούν. Ή ταχτοποιούν το δωμάτιό τους. Ή σου φέρνουν νερό και αντιπυρετικά και έρχονται να σου κάνουν παρέα.

Σήμερα βέβαια που είμαι καλύτερα και έχω πια σηκωθεί από το κρεβάτι του πυρετού νιώθω πιο αγαπημένη κι απ’ το να μου είχαν κάνει η οικογένειά μου valentine’s party! Χαλάλι τους!

Κι αν μουρμουράω λίγο, το δικαιούμαι, ολόκληρη γρίπη πέρασα, μια ταλαιπώρια τη νιώθω και η κομμάρα νομίζω θα μείνει μαζί μου για αρκετές ημέρες.

Σε φιλώ,

Ελένη

Υ.Γ. Τώρα που τη βλέπω γραμμένη, η λέξη κομμάρα δεν είναι εντυπωσιακά ακριβής; Δεν ξέρω καν αν είναι δόκιμη ή αν είναι “κανονική” λέξη. Στην οικογένειά μου όμως τη χρησιμοποιούμε κατά κόρον, και πολλές φορές μάλιστα στον πληθυντικό, “κομμάρες”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.