Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έλαβε το το παράσημο του Αξιωματικού της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έλαβε το το παράσημο του Αξιωματικού της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, κύριος Valery Giscard d’ Estaing, απένειμε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη το παράσημο του Αξιωματικού του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας.

 
Η τιμητική αυτή διάκριση είναι η μέγιστη τιμή που αποδίδει η Γαλλική Δημοκρατία σε Γάλλους και ξένους πολίτες που διακρίνονται για το έργο τους και για την προσφορά τους στη Γαλλία και στα παναθρώπινα ιδανικά, και απονέμεται με Προεδρικό Διάταγμα.

Αυτή την τιμή επιφύλαξε η Γαλλική Δημοκρατία στη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αναγνωρίζοντας το πολυδιάστατο έργο της μέσα από την UNESCO και μέσα από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη». Με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Γαλλίας κύριος Francois Hollande την ανακήρυξε Αξιωματικό του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής. Ενώ το 2006 με Διάταγμα του τότε Προέδρου της Γαλλίας, κυρίου Jacques Chirac, της είχε απονεμηθεί ο τίτλος του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής.

 
Παρόντες στην τελετή ήταν Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της UNESCO, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, ακαδημαϊκοί, καθηγητές καθώς και εκπρόσωποι του διπλωματικού, επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου από τη Γαλλία, την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, όλοι προσκεκλημένοι της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, κυρίας Irina Bokova.

PAN_0938
Μετά την εκδήλωση, η κυρία Βαρδινογιάννη, ως πρώτη της κίνηση, θέλησε να μεταβεί στον χώρο του Bataclan για να αφήσει λίγα λευκά τριαντάφυλλα και να αποτίσει φόρο τιμής στους αθώους Γάλλους πολίτες θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.