Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο στο θέατρο Badminton (από 22/1)

marinella01Πρεμιέρα κάνει στις 22 Ιανουαρίου το μιούζικαλ «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» στο Θέατρο Badminton. Ένας ζωντανός θρύλος, η Μαρινέλλα, συναντά επί σκηνής μια άλλη γυναίκα θρύλο, που υπήρξε πρότυπο και έμπνευσή της σε ολόκληρη την καλλιτεχνική της πορεία. Η παράσταση ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή, που σημάδεψε η παρουσία της σπουδαίας τραγουδίστριας και θεατρίνας Σοφίας Βέμπο. Η νεότερη ιστορία της Ελλάδας περνά μέσα από τη μυθιστορηματική ζωή της Βέμπο και η Μαρινέλλα αγκαλιάζει μέσα από το σήμερα το χθες και ξαναδίνει φωνή και ζωή στον κόσμο της «τραγουδίστριας της νίκης».

Παιχνίδι αναμνήσεων η παράσταση ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, μεταξύ «είναι και φαίνεσθαι», πρόζας και μελωδίας, ρεαλισμού και μυθοπλασίας. Η Μαρινέλλα πρωτοβγήκε στη σκηνή τραγουδώντας Βέμπο και μετά από τόσα χρόνια ξαναπιάνει το το νήμα της αρχής για να παρουσιάσει μια σκηνική εξομολόγηση προς τη γυναίκα που υπήρξε δασκάλα και οδηγός της.

marinella04Η Βέμπο με την ισχυρή της προσωπικότητα ταυτίστηκε με την Ελλάδα και την ιστορία της. Έγινε η φωνή της, η καρδιά της. Πολέμησε και νίκησε με τον τρόπο της. Πρωτοστάτησε σε αγώνες, σε ανατροπές, σε μικρές και μεγάλες επαναστάσεις. Πάλεψε σαν άνδρας στη ζωή της και γύρισε σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο τη σημαία της πίστης προς την πατρίδα της. Η κοντράλτο φωνή της άλλαξε το μουσικό κατεστημένο και η δυναμική της προσωπικότητα έστησε νέους κόσμους. Η αθηναϊκή επιθεώρηση της οφείλει πολλά.

Στόχος του σκηνοθέτη είναι να ακουμπήσει τη βιογραφία και αποφεύγοντας την αγιογραφία της σπουδαίας αυτής γυναίκας να ακολουθήσει την πορεία του άστρου της. Την ακμή και την παρακμή. Την αποδοχή αλλά και την απόρριψη του ειδώλου. Τη δύναμη της πρωταγωνίστριας αλλά και την ανθρώπινη αδυναμία της.

marinella06Δίπλα στη Μαρινέλλα- Βέμπο, ο Τραϊφόρος του Χρήστου Στέργιογλου, ένας παλιός επιθεωρησιακός θεατρίνος, ο Παυλάρας, του Αντώνη Λουδάρου κι ένα καστ 50 ηθοποιών και τραγουδιστών, βοηθούν να ξεδιπλωθεί όλο το κουβάρι μιας σύνθετης προσωπικότητας, μιας δύσκολης εποχής και ενός μουσικού θησαυρού, που ακόμα περνά στα στόματά μας σαν παρακαταθήκη.

marinella07Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται τηλεφωνικά στο 210 8840600, στο abcd.gr και viva.gr, καθώς και στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός

Έρευνα – Μουσική Επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας

Ενορχηστρώσεις- Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Ζαχαρίου

Φωνητικός Σχεδιασμός – Μουσική Διδασκαλία: Χριστίνα  Αργύρη

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης

Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Σμυρναίος

Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ

Ερμηνεύουν: Μαρινέλλα, Αντώνης Λουδάρος, Χρήστος Στέργιογλου, Νεφέλη Ορφανού, Τάσος Κωστής, Μιχάλης Μαρίνος, Τζένη Μπότση, Χριστίνα Αλεξανιάν, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Αγορίτσα Οικονόμου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Χρήστος Πλαΐνης, Ελένη Καρακάση, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Γιώργος Γιαννακάκος, Στέλλα Γκίκα, Λούσα Μαρσέλλου, Σπύρος Παππάς, Ζωή Ναλμπάντη, Κώστας Βελέντζας, Άντεια Ολυμπίου, Γιάννης Μαθές, Λίνα Εξάρχου, Μανώλης Θεοδωράκης, Εύα Βάρσου, Δήμητρα Σιγάλα, Χρήστος Γεωργαλής, Λήδα Μανουσάκη, Γιάννης Αθητάκης, Αδάμ Τσαρούχης, Κωνσταντίνος Καΐκης, Σταυρίνα Ψιμοπούλου, Εύα Βάρσου, Δημήτρης Γαλάνης, Ιώβη Φραγκάτου.

Μουσικοί: Γιώργος Παγιάτης: πιάνο – ακορντεόν, Χριστόφορος Κροκίδης: κιθάρα, Θανάσης Τσαουσέλης: πλήκτρα, Κυριάκος Κοντάκος: βιολί, Μιχάλης Ευδαίμων: μπάσο, Γιάννης Καρακατσάνης: κρουστά, Νίκος Καπηλίδης: ντραμς, Γιώργος Χαλκιαδάκης: πνευστά.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 20:00, Τετάρτη και Κυριακή: 19:00.

Τιμές εισιτηρίων: 45, 35, 30, 25, 15, 10 (φοιτητικό) ευρώ.

Προπώληση: καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, τηλεφωνικά: 210 8840600, ηλεκτρονικά: abcd.gr, viva.gr.

Θέατρο Badminton

Άλσος Στρατού, Γουδή Αθήνα

210 8840600.