Αρχική Νέα Η μαθήτρια με τη μαντήλα που έκλεψε τις εντυπώσεις στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα

Η μαθήτρια με τη μαντήλα που έκλεψε τις εντυπώσεις στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα και χωρίς παρατράγουδα η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση των σχολείων της Αθήνας στο Σύνταγμα. Στην κεφαλή της παρέλασης βρέθηκε, ως είθισται, το γενικό λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821.

parelsd1

Όπως και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α' Αθηνών, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το κάθε ένα, το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού, ομάδα των special Olympics και για πρώτη φορά το λύκειο κωφών-βαρήκοων Αργυρούπολης. Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

parelsd2

Πρωταγωνίστρια η παραστάτις με τη μαντήλα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Όλοι οι μαθητές εισέπραξαν τα μπράβο και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων αλλά το πρόσωπο που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα ήταν αυτό της μαθήτριας της Γ Λυκείου, Άγια Ιμπραήμ. Η καταγωγή της είναι απότην Αίγυπτο και είναι υπερήφανη που μεγάλωσε στην Ελλάδα και φέτος για πρώτη φορά συμμετείχε στην παρέλαση. Φορώντας την μαντήλα της και μια μακριά φούστα, η παραστάτις αριστούχος μαθήτρια περπάτησε δίπλα στους συμμαθητές της από το 41ο Λύκειο. Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως “είναι μια μέρα υπερηφάνειας για την Ελλάδα και νιώθω πολύ καλά που συμμετέχω στην παρέλαση". Μιλώντας μάλιστα για το προσφυγικό δήλωσε είναι πως οι άνθρωποι αυτοί " έρχονται από πόλεμο και πρέπει να τους υποδεχόμαστε με αγάπη".

mantilsd3 (1)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.